Column: Klasse hoor!

Ooit had je die twee verdedigers die op het belangrijkste sportieve moment van de club in de laatste 10 jaar bekend maakten enkele kilometers verderop te gaan voetballen. Wel kort voordat we toevallig tegen die club moesten spelen. Maar goed, dat weten we nu wel.

Niet veel later hadden we Stijn. Die het na één jaartje met een paar wedstrijden in het eerste nodig vond om naar Nijmegen te vertrekken. Na een jaar was hij terug en niet veel later zat zijn voetbalcarrière er al op.

En nu, lieve mensen, hebben we Dhoraso Moreo Klas. Sociale media dit seizoen volgend misschien wel de speler waarbij de meeste twijfel bestaat. 50% loopt met hem weg, de andere 50% ziet er helemaal niks in.

Natuurlijk valt het te prijzen dat je jarenlang met de trein de reis van Amsterdam naar Den Bosch maakt. Andersom is verschrikkelijk, maar dat is mijn mening. Hoe dan ook, die jongen heeft geïnvesteerd in zichzelf en heeft wat hij wilde, een doorbraak in het betaald voetbal.

Dat je hogerop wil dan FC Den Bosch kan ik begrijpen, momenteel is er in het betaald voetbal ook niets lager. Echter, als er dan over een aantal weken een lijst(je) bekend gemaakt zou worden, met daarop de namen van spelers die volgend seizoen niet terugkeren, dan zou het mij niet verbaasd hebben als Dhoraso daarop had gestaan.

Op dat lijstje komt hij hoe dan ook, maar wel al vanaf dinsdag 13 april. En eigenlijk had hij niet op dat lijstje moeten staan, want FC Den Bosch behoorde tot de positieve 50%. Echter, Dhoraso en/of zijn zaakwaarnemer vond(en) het, ondanks een mondelinge overeenkomst voor een contract, nodig om ineens aan te geven voor een andere club te gaan.

Gebeurt dit vaker in het voetbal? Nou…ehm…*KUCH* Lumu *KUCH*…ja… En vast ook wel elders. Is het netjes? Nee, AL-LES BE-HAL-VE! Ook precies de reden dat ik op geen enkel moment van mijn leven de ambitie heb gehad om in de voetbalwereld te willen werken. Plus dat ik de techniek van een pasgeboren giraffe heb, maar dat terzijde.

Zal dit (de voetbalwereld, niet mijn gebrekkige techniek) ooit gaan veranderen? Nee, want iedere, hoe goed of hoe slecht ook, voetballer wordt tegenwoordig al vroeg gek gemaakt door zaakwaarnemers, of wie dan ook wat van hem wil. Natuurlijk, er komen er ook ‘veel’ goed terecht, maar vaak zie je spelers eindigen (lees: als ze nog 10 jaar hebben) in een vage competitie, in een nog vager land.

Waar Dhoraso zal belanden? Joh, ik heb werkelijk geen idee, dat zien we in 2026 wel. Voor nu maakt het me ook niet uit, ik wil spelers zien die voor de volle 100% gaan. Spelers die het verdienen. En vooral spelers die niet zoveel verdeeldheid oproepen.

 

Gerelateerde berichten