Onfortuinlijk FC Den Bosch vergeet comeback over de streep te trekken en ziet Go Ahead in extremis langszij komen

Kan het gekker? 0-2-achter bij rust na een gemist kansenfestival in de eerste helft. Twee strafschoppen van Jizz Hornkamp en een eigen doelpunt van Go Ahead Eagles: 3-2 voor na 90 minuten. En dan toch nog 3-3 na een eigen goal van Jorn van Hedel in blessuretijd.

De thuiswedstrijd van FC Den Bosch tegen Go Ahead Eagles voelde achteraf als een achtbaanrit, maar dan wel zonder happy end. Met de 3-2 leek de ploeg van trainer Jack de Gier een perfecte inhaalrace op de mat gelegd te hebben. De 3-3 zorgde daarna voor een niet meer verwachte kater.

De Gier kon maandagavond weer niet aantreden met zijn favoriete opstelling. Paco van Moorsel ontbrak nog vanwege zijn kuitblessure, Dwayne Green zat het tweede en laatste duel uit van zijn schorsing en Lorenzo Soares Fonseca is op pad met de nationale ploeg van Kaapverdiรซ. Op hun plaatsen speelden Dhoraso Moreo Klas, Jorn van Hedel en Christophe van Zutphen.

Nadat Mats Deijl de eerste mogelijkheid voor FC Den Bosch onbenut had gelaten, zette Bas Kuipers Go Ahead Eagles in de zevende minuut op voorsprong met een oogstrelend schot. Na een halfuur maakte Giannis Botos daar 0-2 van na een aanval van de bezoekers, waarbij FC Den Bosch de bal maar niet weg wist te werken.

Tussendoor en daarna waren de beste kansen in de eerste helft voor FC Den Bosch, maar steeds vond de thuisclub de sterk keepende Eagles-doelman Jay Gorter op zijn weg.

Aansluiting

Een kwartier na rust maakte FC Den Bosch dan wel de aansluiting. Kevin Felida werd in de zestien neergehaald door Antoine Rabillard en scheidsrechter Blank wees voor de eerste keer naar de stip. Jizz Hornkamp schoot de strafschop onberispelijk binnen.

FC Den Bosch bleef zoeken naar de 2-2, maar het duurde tot de 83ste minuut voor de ploeg die vond. Romano Postema schoot een voorzet van de ingevallen Don Bolsius tegen de paal, waarna de bal via Eagles-aanvoerder Jeroen Veldmate in zijn eigen doel verdween.

In de voorlaatste minuut leek FC Den Bosch de wedstrijd dan toch nog helemaal naar zich toe te trekken. Ringo Meerveld werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en Hornkamp mocht nog een keer aanleggen vanaf de stip. De spits joeg de bal in de kruising.

De winst leek binnen voor FC Den Bosch, totdat Van Hedel de bal diep in blessuretijd achter zijn eigen doelman Wouter van der Steen kopte. Het 3-3-gelijkspel voelde daardoor toch nog als een kater voor de thuisploeg.

FC Den Bosch – Go Ahead Eagles 3-3 (0-2). 7. Kuipers 0-1, 30. Botos 0-2, 62. Hornkamp 1-2 (penalty), 83.Veldmate (eigen doel) 2-2, 89. Hornkamp 3-2 (penalty), 93 Van Hedel (eigen doel) 3-3.

Scheidsrechter: Blank.

Gele kaart: Felida en Deijl (beiden FC Den Bosch).

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl (76. Bolsius), Van Zutphen, Van der Velden, Van Hedel; Felida (80. Kuijpers), Meerveld, Moreo Klas; Postema, Hornkamp (90. D. Lambert), Ahannach.

Bron: Brabants dagblad

 

Gerelateerde berichten