Persoonlijke fouten doen FC Den Bosch de das om in Almere

De vierde periode ging voor FC Den Bosch op vrijdag 19 maart van start bij de nummer vier van de ranglijst: Almere City FC. Een ploeg die nog meestrijd om de directe promotieplaatsen en dus gebrand was om de drie punten in het eigen Yanmar Stadion te houden. Het werd een duel waarin Den Bosch bij vlagen goed meevoetbalde, maar uiteindelijk toch met lege handen huiswaarts moest keren. De thuisploeg trok aan het langste eind en sloot de wedstrijd met een 2-0 overwinning af.

Zonder de geschorsten Dwayne Green en Kevin Felida en de geblesseerde Paco van Moorsel begon Den Bosch in de gebruikelijke 4-3-3 formatie aan de wedstrijd in Flevoland. Van Hedel, Kuijpers en Klas kregen de kans om zich te laten zien vanuit de basis en met name de eerstgenoemde Jorn van Hedel leek die mogelijkheid met beide handen te willen aangrijpen. De verdediger legde een prima wedstrijd op de mat.

Een eerste helft waarin Den Bosch aanvallend weinig te vertellen had. Buiten een sporadische poging van Postema vlak voor rust, was het vooral tegenhouden voor de ploeg van Jack de Gier. Nadat het elftal in het eerste kwartier de storm van Almere City FC had doorstaan, leek de ploeg onderweg om de rust in te gaan zonder tegentreffer te incasseren. Toch wist de thuisploeg รฉรฉn minuut voor het rustsignaal alsnog de voorsprong te pakken. Verdediger Junior van der Velden probeerde de bal met een sliding weg te werken, maar schoot wat onfortuinlijk tegen het been van Faris Hammouti aan, die hierdoor Van der Steen simpel kon passeren en zijn ploeg op een 1-0 voorsprong kon schieten.

Ongewijzigd begonnen de Bosschenaren aan de tweede 45 minuten in Almere. Het nam van begin af aan het heft wat meer in handen, zonder echt dreigend te kunnen worden voor het doel van de Almere-goalie Michael Woud. De Flevolanders profiteerden vooral van de Bossche foutjes die er gemaakt werden; Mees Kaandorp kreeg direct na rust de bal op een presenteerblaadje van Mats Deijl, die de aanvaller volkomen over het hoofd zag. Gelukkig voor Deijl stond doelman Wouter van der Steen op zijn post en maakte de grote mogelijkheid onschadelijk. Diezelfde Mats Deijl ging een klein kwartier later op avontuur met de bal, verloor hem op het middenveld en zag tien seconden later zijn balverlies afgestraft worden door spits Thomas Verheydt, die daarmee Almere simpel op 2-0 zette en hiermee uiteindelijk ook de einstand op het scorebord schoot. Den Bosch probeerde nog wel op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Verder dan enkele schoten van afstand van onder meer Meerveld en Ahannach kwam het echter niet.

Persoonlijke fouten deden FC Den Bosch de das om bij de start van de vierde periode in Almere. Volgende week maandag (29 maart) komt Go Ahead Eagles op bezoek in De Vliert.

Bron: FC Den Bosch

Gerelateerde berichten