FC Den Bosch biedt zeven selectiespelers (voorlopig) geen nieuw contract aan

Manager Voetbalzaken Jan Gösgens heeft zeven spelers maandag laten weten dat hun  aflopende (amateur) contract niet – of voorlopig niet – wordt verlengd. Voor aflopende contracten geldt dat betaald voetbalorganisatie s uiterlijk 31 maart aan spelers en trainers moeten aangeven of ze eventuele opties lichten, een nieuwe aanbieding doen of het contract (op dit moment) opzeggen. In het laatste geval kan het gaan om een zogenaamde pro forma-opzegging, waarbij het in een later stadium – mits beide partijen dat willen – alsnog tot een nieuw contract kan komen.

Het gaat om de contractspelers Paco van Moorsel, Christophe van Zutphen, Junior van der Velden en Dwayne Green. Dit viertal is door Gösgens te kennen gegeven dat FC Den Bosch de opties op hun contracten op dit moment niet licht. Gösgens laat wel ruimte voor de toekomst: “FC Den Bosch bevindt zich opnieuw in een uitdagende  periode  in haar bestaan. Zoals bekend zijn wij momenteel  verwikkeld in een rechtszaak, voeren we gesprekken met potentiële investeerders/aandeelhouders en zijn daarnaast de gevolgen van corona, net als in de gehele  voetbalsector, voor ons duidelijk merkbaar. Wat komend seizoen wel of niet mogelijk  is, gaat zich de komende maanden ontvouwen. De aanzegging heeft dus zonder meer ook met timing te maken. We moeten  de ontwikkelingen in de komende tijd afwachten. Ook de hoofdtrainer die volgend seizoen  voor de groep staat heeft uiteraard een belangrijke stem bij de samenstelling van de selectie. Dit zijn geen leuke mededelingen richting spelers, want het brengt onzekerheid met zich mee.”

Drie andere spelers keren na dit seizoen in ieder geval niet terug in het blauwwit. Ryan Lambert, Robin Voets en Don Bolsius, die allen op amateurbasis bij FC Den Bosch spelen, zijn volgend seizoen niet meer in Stadion De Vliert te bewonderen. Gösgens: “Helaas nemen we afscheid van drie spelers die we (deels) zelf hebben opgeleid. De laatste stap is altijd de meest lastige. Op een bepaald moment moet een jonge speler meters maken. Lukt dat niet, of niet voldoende, dan moet je ook eerlijk zijn  en zeggen dat ze hun geluk wellicht beter elders kunnen beproeven. Soms is het ook een kwestie van een stapje terug doen om er vervolgens twee vooruit te kunnen zetten.”

FC Den Bosch bedankt de vertrekkende spelers voor hun inzet en wenst ze veel succes in hun verdere loopbaan.  Na het seizoen nemen we op passende wijze afscheid van alle vertrekkende spelers. Hopelijk kan dit in een stadion mét publiek.

Gerelateerde berichten