Volendam een maatje te groot voor FC Den Bosch

Het goede gevoel dat de ploeg meenam uit Amsterdam, waar FC Den Bosch een knappe 1-2 overwinning boekte, vertalen naar het veld in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Dat is de opdracht die trainer/coach Jack de Gier zijn ploeg meegaf. Den Bosch begon ongewijzigd aan het duel in speelronde 28 van de Keuken Kampioen Divisie.

Aanvankelijk leken de Bosschenaren gehoor te geven aan de opdracht die ze van de zijkant hadden meegekregen. Al binnen de minuut kreeg Romano Postema dรฉ kans om de score te openen. De aanvaller schoot van dichtbij de bal langs de verkeerde kant van de paal. Een mogelijkheid waarmee Den Bosch de gasten uit Volendam direct wakker leek te schudden. Het elftal van trainer/coach Wim Jonk kreeg in het eerste half uur van het duel in De Vliert meerdere kansen om op voorsprong te komen. Boy Deul en Ibrahim El Kadiri werden meermaals gevaarlijk namens de ploeg uit Noord-Holland. Diezelfde El Kadiri trof in de 27e minuut alsnog doel en zette daarmee zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Den Bosch kreeg geen grip op de vleugelspitsen van Volendam, die vaak via het Bossche centrum voor gevaar zorgden.

Met tien man verder
Vlak voor het rustsignaal moest Den Bosch zelfs met tien man verder. Dwayne Green kreeg van scheidsrechter Cantineau de rode kaart voor een natrappende beweging richting zijn directe tegenstander, in dit geval Zakaria El Azzouzi. Een domper die de ploeg in het tweede bedrijf niet meer te boven zou komen. Binnen het kwartier na de rust bouwde Volendam de score uit via spits Samuele Mulattieri (0-2). De Italiaan lobde de bal subtiel over de uitgekomen Wouter van der Steen. Direct na de tweede treffer van Volendam knalde Jizz Hornkamp namens FC Den Bosch van dichtbij snoeihard tegen de lat. Met een beetje meer geluk had Den Bosch hier de aansluitingstreffer kunnen maken.

In plaats van het scoren van die aansluitingstreffer incasseerde FC Den Bosch zoโ€™n twintig minuten voor tijd de 0-3. Zakaria El Azzouzi schoot een hoekschop simpel binnen bij de tweede paal. En om de avond nog wat teleurstellender te maken voor iedereen met een blauw-wit hart, zette Volendam-verdediger Mickey van de Ven zijn naam achter de 0-4. Opnieuw werd het doelpunt gescoord uit een hoekschop. Deed FC Den Bosch dan helemaal niets terug deze avond? De ingevallen Roy Kuijpers profiteerde twaalf minuten voor tijd van een fout in de defensie van Volendam en redde met de 1-4 de Bossche eer. Het slotakkoord kwam op naam van Terry John Murkin, die voor de 1-5 van FC Volendam tekende.

Volgende week vrijdag gaat FC Den Bosch op bezoek bij promotiekandidaat Almere City FC. Een nieuwe kans om zich te revancheren. De wedstrijd zal om 20:00 uur worden afgetrapt.

Gerelateerde berichten