FC Den Bosch kan geen vuist maken in Nijmegen

Half vijf, dinsdagmiddag 2 maart, een ongebruikelijk tijdstip voor een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. In ’t Goffertstadion werkten N.E.C. en FC Den Bosch een inhaalduel uit speelronde 24 af. Een duel waarin Den Bosch de bevrijdende 3-0 overwinning op Jong FC Utrecht van het weekend daarvoor geen goed vervolg kon geven.

Zonder de geblesseerden Ringo Meerveld en Rik Mulders begon FC Den Bosch in de gebruikelijke 4-3-3 formatie aan het duel in Nijmegen. Kuijpers verving Meerveld, waar Van Hedel in het veld stond in plaats van Mulders. De thuisploeg ging flitsend van start en kwam al binnen de vijf minuten op voorsprong. Buitenspeler Tavsan legde de bal panklaar voor middenvelder Javier Vet, die van dichtbij raak wist te koppen. Een vroege domper die FC Den Bosch in de eerste helft niet meer te boven kwam. Sterker nog; de ploeg van Jack de Gier mocht in de handen knijpen dat het slechts met een 1-0 achterstand ging rusten. Den Bosch had veel moeite met de lopende middenvelders van de Nijmegenaren, die via Bruijn en met name Vet constant gevaar wisten te stichten. Enkele goede reddingen van Van der Steen hielden de Bosschenaren lang in leven en daarmee bleef de hoop op een goed resultaat in stand.

Opnieuw deksel op de neus
Die hoop bleek in de tweede helft al snel te vervliegen. Eén minuut na de pauze was het opnieuw middenvelder Javier Vet die zijn ploeg aan een doelpunt hielp. Van dichtbij kon Vet gemakkelijk de 2-0 achter Van der Steen schieten. Na de verdubbeling van de score probeerde FC Den Bosch op zoek te gaan naar een aansluitingstreffer. Al snel kreeg Paco van Moorsel dé kans op die aansluitingstreffer; de middenvelder schoot na een snelle combinatie de bal over het doel van keeper Branderhorst.

Aan de wil om zich terug in het duel te knokken lag het niet bij FC Den Bosch. Het liet de bal regelmatig prima rond gaan tot rand zestienmetergebied, waar het vervolgens ontbrak aan stootkracht om het de defensie van N.E.C. echt lastig te maken. Aan de andere kant wist de thuisploeg uit Nijmegen wel tot scoren te komen. Een aardige knal van afstand van Elayis Tavsan eindigde in de kruising, waarmee hij de 3-0 op het scorebord wist te zetten. Enkele minuten later kopte verdediger Cas Odenthal van dichtbij ook nog de vierde treffer achter Wouter van der Steen. 

Toch wist Den Bosch uiteindelijk nog de eer te redden via Paco van Moorsel. Hij trof met een granaatinslag van afstand op schitterende wijze doel en zette daarmee zijn naam onder de 4-1. 

Debutant aan Bossche zijde
Een lichtpuntje op deze moeizame middag in Nijmegen is het debuut van Soufyan Ahannach in het blauw-wit van FC Den Bosch. De middenvelder speelde een dik kwartier mee en deed daarmee weer wat wedstrijdritme op na meer dan een jaar geen officieel duel te hebben gespeeld in het betaald voetbal. 

Bron: FC Den Bosch

Gerelateerde berichten