Column: Kijkje in de toekomst

BERICHT OP DE WEBSITE VAN FC DEN BOSCH, ERGENS IN SEIZOEN 2023-2024

FC Den Bosch wint ook van Feyenoord

Nadat eerder dit seizoen al, zij het nipt, maar wel buitenshuis, werd gewonnen van PSV en Ajax, was het nu Feyenoord dat 0 punten overhield aan een wedstrijd met FC Den Bosch. Onze blauw-witten versloegen de Rotterdammers met 3-0. Rob Almering zag vanuit zijn Theo Teelen Skybox dat het goed was:

”Begin 2021 werd ik nog uitgelachen en voor gek verklaard toen ik zei dat we binnen drie jaar terug zouden zijn in de Eredivisie, maar zie waar we nu staan! Ik zeg jullie nu, binnen drie jaar spelen wij in de Champions League!” Het woord muziek doet Jack van Raamsdonk besluiten om dan maar voor de zevende keer vanmiddag te zingen dat hij met heel zijn hart van FC Den Bosch houdt.

Enkele uren voordat dit feest losbarstte had trainer Ruud van Nistelrooy wederom de 11 bekende namen het veld ingestuurd. Waar het voorheen voor iedereen binnen de stadionmuren nog wel eens billenknijpen was in de laatste minuten, was de eindstand nu al bij rust bereikt. Sterker nog, binnen het kwartier zat FC Den Bosch door prachtige doelpunten van Joshua Zirkzee, na een geweldige een-twee met Sebastiaan van Bakel, aanvoerder Ringo Meerveld, die de bal van 30 meter snoeihard de kruising in joeg en Justin Hubner, die zijn hoofd tegen een corner van Steven Berghuis zette, al op rozen.

De tweede helft spaarde de thuisploeg vooral zijn krachten en kregen, naast de aan zijn laatste seizoen bezig zijnde Paco van Moorsel, de nog altijd jonge Dhoraso Moreo Klas en Stan Maas hun minuten. Naast het veld was er meer enthousiasme. Zo zongen de fans op de Brem Soumaoro Tribune (Soumaoro werd na zijn derde vertrek bij de club, zoals bekend, voor de hoofdprijs verkocht aan Chelsea) Steven Berghuis toe. Liederen als ”FEEEEYNOOOORDDD… DE SLECHTSTE VAN HET LAHAAANNDD… STEVEN VOND HET NIHIKKKSSS… DUS RENT HIJ HIER LANGS DE KANT!!!” en ”WIE VOELT ZICH IN DEN BOSCH WELLLL THUIS?! JA DAT IS STEVEN BERRRGGHUIS!!!”

Tussen het wisselen en zingen door speelde de thuisploeg de wedstrijd professioneel uit en heeft het plek 4 op de ranglijst nu stevig in handen. ”Het is jammer dat er vooral punten zijn verloren tegen laagvliegers als FC Utrecht, VVV-Venlo en SC Cambuur, anders hadden we nog hoger gestaan”, zei Steven van der Heijden, die zijn 100e wedstrijd voor de club speelde, na afloop van de wedstrijd. Steven Berghuis sloot zich, nadat hij Dick Advocaat had geholpen met zijn rollator, hierbij al ja knikkend aan.

WEDSTRIJD GEGEVENS:

FC Den Bosch – Feyenoord   3-0 (3-0)3. Zirkzee (Van Bakel) 1-0, 8. Meerveld (Berghuis) 2-0, 14. Hubner (Berghuis) 3-0.Van der Steen; Van Hedel, Hubner, Vander Winden, Angelino (80. Maas); Hendrix(73. Van Moorsel), Meerveld, Van der Heijden; Berghuis, Zirkzee, Van Bakel (77.Moreo Klas).

Tot slot kunnen wij u melden dat FC Den Bosch ook volgende week weer een thuisduel zal spelen. Dan komt middenmoter en club van oud-FC’er en assistenkoning Oussama Bouyaghlafen op visite. Uiteraard kunt u ook deze wedstrijd bezoeken met een geldig plaatsbewijs in combinatie met een Corona paspoort. Tot snel in het Erik van der Ven Stadion De Vliert!

Bron: Pascal Juinen voor scfcdb.nl

Gerelateerde berichten