Column: Talent

JAAAAAAAAAAAAHHHHH!!!! PERIODE, PERIODE, PERIODEKAMPIOEN!!! Hartverzakking van hier tot Tokio, maar de rest van het seizoen kunnen we lekker achterover hangen
Dat schreef ik precies negen jaar geleden op Facebook. Nu wil ik het gebruiken in de vorm van een vergelijking. ”VERGELIJKING?! Is het door alle Corona maatregelen naar je kop gestegen?!” hoor ik jullie nu denken. Nee, zeker niet. Toen ter tijd waren we succesvoller, maar ook in die selectie zaten, net als dit seizoen, legio spelers uit de eigen jeugd.
 
Er kwamen er echter wel een stuk minder in actie dan nu, want van het lijstje Tom van Weert, Hasan Kiliç, Stijn de Looijer, Diego Karg, Jeffry Fortes, Gevaro Nepomuceno, Nick Netten, Mike Scholten, Julian Willems, Danny Verbeek, Jeffrey Buitenhuis, Paco van Moorsel en die centrale verdediger kwamen er ‘maar’ vier in actie toen uit bij FC Eindhoven de periodetitel werd gepakt.
 
Dit seizoen staan er soms wel eens 10 (!) spelers uit de eigen jeugd, aan het einde van de 90 minuten, op het veld. Een aantal daarvan valt natuurlijk meer op dan de ander. Zo zien we Rik Mulders op zowat iedere positie uit de voeten kunnen. Proberen te gebroeders Lambert zich een weg te banen door het betaald voetbal. Is Steven van der Heijden een onbetwiste basisspeler. Kunnen we nog even genieten van Kevin Felida. Is Don Bolsius een assisten koning enz. Maar de man, of ja eigenlijk nog jongen, die wat mij betreft het meeste opvalt heet Ringo Meerveld.
 
Dan gaan we maar weer even vergelijken. Hambaken! Ja, daar groeien flink wat talenten op, of ze hebben er op zijn minst gewoond. Danny Verbeek leerde er voetballen op de veldjes tussen de huizen. Željko Petrović woonde er een aantal jaren. De eveneens zeer talentvolle, maar dan op het gebied van tekstuele waarde, schrijver van deze column heeft een binding met deze prachtwijk! En zo dus ook Ringo Meerveld. Wonend aan de andere kant van Het Wielsem natuurlijk toch een ander soort slag volk, maar wel een rasechte Hambakenees!
 
Klaar met de gekheid! Nog altijd is Ringo geen 18, maar ziet hij er wel uit en speelt hij als een volwassen man. Ook zijn woorden na zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal getuigen van volwassenheid. Hij vindt dat hij al teveel wedstrijden heeft gespeeld om pas op één doelpunt te staan. Dat valt te prijzen, zelfkritiek. Beter willen worden. Dat zal ook echt wel gaan lukken. Het is helemaal waar dat hij momenteel de Rising Star is. Ja, dat is een woordgrap die ik helaas niet meer kan claimen omdat deze al door watcher Jan Martens is gemaakt. Maar hey, ik ben nu eenmaal ook drum…ehm druk met andere zaken.
 
De vergelijking met Ringo Star en The Beatles is overigens wel te maken. Om te zien dat een carrière lang kan duren, maar ook dat het nog beter kan. Die andere Ringo is namelijk inmiddels 80 jaar en nog steeds niet versleten. Net zoveel en goed met zijn lichaam bezig als onze Ringo. The Beatles bestonden echter maar 10 jaar, waarvan niet eens alle jaren aan de top. Aan onze Ringo de taak dit te verbeteren. Al hoop ik dat hij toch minstens tot zijn twintigste in De Vliert te bewonderen blijft. En dat hij dan, jaren later, aan het einde van een mooie carrière over FC Den Bosch zegt: ”AND I LOVE HER…” Waarna de fans niets anders kunnen zingen dan: ”GET BACK!” en ”COME TOGETHER..”
Bron: Pascal Juinen voor scfcdb.nl

Gerelateerde berichten