Column: ZEG IK LEKKER NIET!

Het heeft even geduurd, maar daar ben ik weer hoor! Geen voetbal, geen inspiratie, maar na de vier wedstrijden die deze competitiejaargang nu jong is durf ik het wel weer aan, een column. ”Waar gaat deze dan over Pascal?!”, hoor ik jullie denken… ZEG IK LEKKER NIET!!!
Flauw? Misschien, maar wel strikt noodzakelijk! We moeten namelijk geen slapende honden wakker maken. Of ja, honden, deze moeten jullie hier maar lezen als; (medewerkers van) andere clubs. Al heb ik misschien nu toch al net weer te veel gezegd. Laat ik in de utopie leven dat niemand, behalve alle diehard fans, naar wedstrijden van onze club kijkt. Dat niemand door heeft dat FOX Sports 1 al een hele tijd gratis te bekijken is. Laten wij daar dus ook iedere speelronde al voorbijkomen, de camera(‘s) inzoomend tot op elke actie en beweging die een speler maakt.
Wel nee joh, dat ziet niemand! Niemand hoort ook de commentatoren en analisten iemand ophemelen. Pfff, weer te veel gezegd! Al zou die keer dat er gezegd werd dat we de mooie namen competitie al hebben gewonnen wel in ons voordeel kunnen uitpakken. Stel dat er uiteindelijk door Corona weer niet verder gevoetbald kan worden gebruiken we dat gewoon als promotie eis! Dan kan er iemand gewoon mee met ons de Eredivisie in.
Is het bereik van deze column tot ver buiten het blauw-witte hart? Misschien wat arrogant gedacht, maar ik ga het risico niet nemen. Daarvoor zie ik de balvastheid, het inzicht, de balveroveringen en de volwassenheid van Ke…ehm… ZEG IK LEKKER NIET! veel te graag! En ik ben niet de enige. Dus deel deze column AUB niet! Wie weet waar het terecht komt! Laten we blij zijn dat zo weinig mensen ons clubje bekijken en laten we, voorlopig althans, in de euforie leven dat alles om ons draait.
We zijn met z’n allen natuurlijk niet gek. We weten dat dit eindig is. Opleidingsclub in hart en nieren. Met misschien wel met één van de beste lichtingen van de laatste jaren. Wij kunnen een team niet jaren bij elkaar houden. Ook niet wanneer er lucratieve contracten worden uitgedeeld, al maakt dat het misschien wel net iets makkelijker. We kunnen wel proberen, wanneer er weer eens aan één van onze talenten wordt getrokken, onze poot eens stijf te houden. Nee heb je, ja kun je krijgen. Meer vragen dan de spreekwoordelijke grijpstuiver.
Voorlopig is de transfermarkt nog niet dicht. Nog even volhouden en hopen dus. Hopen dat hij het hart van ons elftal mag blijven vormen. Of de zijkant…
de achterkant misschien? Wellicht de voorkant? Wie oh wie? Nou lieve, gehaaide voetbalwereld… ZEG IK LEKKER NIE(T)!!!
Bron: Pascal Juinen voor SCFCDB.nl

Gerelateerde berichten