FC Den Bosch speelt gelijk tegen Jong AZ

FC Den Bosch speelde op maandagavond 24 augustus haar laatste oefenwedstrijd in aanloop naar de competitiestart. In een besloten duel speelde de ploeg van Erik van der Ven met 2-2 gelijk tegen Jong AZ.

Na het uitduel in Almere, waar FC Den Bosch het onderspit moest delven, kwamen de Bosschenaren goed voor de dag in eigen stadion. Ondanks de zichtbare verbetering in het aanvalsspel waren het de Alkmaarders die de score wisten te openen. Na een kleine twintig minuten spelen verschalkte Thijs Oosting doelman Van der Steen met een listig wippertje. Den Bosch bleef niet bij de pakken neer zitten en ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Hornkamp was enkele minuten na de openingstreffer zijn directe tegenstander Gullit te snel af, schoot de bal met een lob over de doelman heen, maar zag zijn inzet voor de lijn weggewerkt worden door Jacobs. In de daaropvolgende hoekschop werd dezelfde Jizz Hornkamp onderuitgehaald en kreeg een terechte strafschop mee. De spits ging zelf achter de bal staan en faalde niet (1-1).

In het eerste kwartier na de rust leek de wedstrijd wat meer de Bossche kant op te gaan. Zeven minuten na rust schoot Mats Deijl zijn ploeg op voorsprong na prima voorbereidend werk van proefspeler Adrien Bongiovanni. Nog geen minuut later kreeg Van Moorsel de kans om de wedstrijd al vroeg in het slot te gaan. Zijn inzet werd uiteindelijk gestopt door invaller doelman André Krul. Een sterk FC Den Bosch verzuimde om de voorsprong te vergroten en daarmee de doodsteek aan Jong AZ te geven. De ingevallen Ryan Trotman bediende Hornkamp op maat, die van dichtbij tegen de lat schoot. In de resterende 25 minuten werden de gasten uit Alkmaar sterker en werden daar vlak voor het eindsignaal voor beloond. Opnieuw een invaller, in dit geval Iman Griffith, die van zich liet horen en de 2-2 eindstand op het scorebord zette.

Al met al een nuttige generale repetitie voor de eerste competitiewedstrijd van aanstaande maandag 31 augustus tegen De Graafschap. Dat duel zal om 20:00 uur worden afgetrapt op De Vijverberg in Doetinchem.

Opstelling FC Den Bosch:
Van der Steen; Deijl, Soumaoro, Van der Winden (70′ Haidary), Lambert (30′ Van Hedel); Felida, Van der Heijden (60′ Mulders), Van Moorsel (75′ Moreo Klas); Meerveld (60′ Trotman), Hornkamp (75′ Miedema), Bongiovanni (75′ Bolsius)

Bron: fcdenbosch.nl

Gerelateerde berichten