FC Den Bosdh verliest oefenwedstrijd van Almere City

Op donderdagavond 20 augustus reisde FC Den Bosch af naar Flevoland waar het een wedstrijd tegen competitiegenoot Almere City FC afwerkte. Een weinig enerverende voetbalavond in Almere werd besloten met een 1-0 nederlaag door de Bosschenaren. Uitgerekend Oussama Bouyaghlafen, die afgelopen zomer de overstap van Den Bosch naar Almere maakte, kroonde zichzelf tot matchwinner door het beslissende doelpunt binnen te koppen.

De thuisploeg kwam in de eerste helft beter uit de startblokken dan de ploeg van Erik van der Ven. Enkele schoten van dichtbij werden knap onschadelijk gemaakt door de van een blessure teruggekeerde Wouter van der Steen. De aanvoerder van FC Den Bosch moest meerdere malen zijn kunsten tonen in het eerste bedrijf, waarin de Bosschenaren moeizaam tot aanvallen kwamen. Ook de aanvalsdrang van Almere City bleef beperkt tot het eerste kwartier. Het leek veelal op een zomeravond wedstrijd die maar niet op gang kon komen.

Ook aan het begin van de tweede 45 minuten was de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. Nadat Van der Steen direct na de pauze nog succesvol een bal van Ahannach van dichtbij tegenhield, kopte Oussama Bouyaghlafen in minuut 66 zijn team bij de tweede paal op voorsprong (1-0). Den Bosch bleef niet bij de pakken neerzitten en ging op jacht naar de gelijkmaker. Zeven minuten na de openingstreffer trof de prima spelende Steven van der Heijden onfortuinlijk de paal naast doelmanย  Etemadi. Het startschot voor een heet Bosch kwartiertje bleek het echter niet. Op een paar pogingen van de ingevallen Ryan Trotman na kwam FC Den Bosch niet meer in de buurt van de gelijkmaker.

Niet het gewenst resultaat voor de ploeg van hoofdtrainer/coach Erik van der Ven, die ondanks de nederlaag toch tevreden terug kon kijken op het spel van onder andere Steven van der Heijden en testspeler Brem Soumaoro.

Bron: FC Den Bosch.nl

Gerelateerde berichten