Supportersclub en FC Den Bosch Foundation doen seizoenkaarten cadeau

In aanloop naar de start van de nieuwe voetbalcompetitie, verrassen SC FC Den Bosch en de FC Den Bosch Foundation 100 mensen, volwassenen en gezinnen, met een gratis seizoenkaart van FC Den Bosch.

Honderd is het aantal voetballiefhebbers dat FC Den Bosch binnen de 1,5 meter afstand opzet, en naast het huidige aantal verkochte jaarkaarten aan supporters en zakelijke relaties, maximaal kan verwelkomen zolang de coronamaatregelen gelden. Wanneer er meer bewegingsvrijheid is, krijgt de gehele Noordtribune van Stadion De Vliert een maatschappelijk karakter. FC Den Bosch en haar foundation hebben voor ogen dat De Vliert in de nabije toekomst ook een drempelloze ontmoetingsplek is voor de kwetsbare mensen in onze stad en samenleving. Zoals zoekende jongeren of eenzame ouderen. Maar ook ‘gewone’ mensen die een blijk van waardering verdienen voor bijvoorbeeld hun inzet voor die samenleving, willen club en supporters een stukje erkenning en waardering geven.

Peter van Ieperen, voorzitter SC FC Den Bosch: “Samen met Quiet Den Bosch hebben we een lijst samengesteld met mensen, individuen en gezinnen, die hard getroffen zijn door de coronacrisis. Dan hebben we het over persoonlijk en economisch leed, en vaak zelfs beide. Deze mensen willen we een hart onder de riem steken. Quiet organiseert gebeurtenissen en ontmoetingen náást de zogenaamde primaire levensbehoeften voor mensen die dat zelf niet kunnen. Voor hen hebben we 50 seizoenkaarten besteld bij FC Den Bosch. De club dacht mee, hanteerde een speciaal tarief en deed er zelf 50 kaarten bij. Wij hopen dat meer bedrijven en instanties ons initiatief willen volgen, zodat er nog veel meer mensen blij gemaakt kunnen worden met een tweewekelijks voetbalverzetje. De reacties zijn in elk geval hartverwarmend. Mensen zijn blij dat ze naar FC Den Bosch kunnen om te genieten van het voetbal en van er even uit zijn.”

Roger Schouwenaar bestuursvoorzitter van de FC Den Bosch Foundation: “Nu de zomervakantie is begonnen, de scholen dicht zijn, de stropdassen in de kast liggen en de werklaptop is dichtgeklapt, is het tijd voor vakantie en leuke dingen. Dit jaar beleven we die vakantieperiode met bewegingsbeperkingen. Los daarvan, zijn er veel mensen die het zich sowieso niet kunnen permitteren om een dagje uit te gaan. Laat staan dat ze op vakantie kunnen. We zeggen bij FC Den Bosch: iedereen is welkom. Meestal bedoelen we dan, supporters van allerlei allooi en ongeacht hun culturele of geloofsachtergrond. Maar in crisistijd zijn het vaak de mensen die toch al moeite hebben om zich staande te houden, die in een vrije val terecht komen. Alle dingen die dan wel leuk, maar niet perse noodzakelijk zijn, vallen meteen af. En dat zijn de dingen die het leven een beetje kleur geven als er een dik wolkenpak boven je hoofd is samengepakt. Maar ook de dingen die voorkomen dat je bijvoorbeeld in een sociaal isolement terecht komt. Een avondje naar FC Den Bosch kan zorgen voor wat lucht. We vinden het ook passend in het kader van de Bossche Zomer, die vanuit de gemeente is opgezet en wordt georganiseerd.”

Het bestuur van de supportersclub overhandigt de seizoenkaarten persoonlijk aan een groot deel van de ontvangers. Namens FC Den Bosch reiken enkele spelers de seizoenkaarten aan de speciale gasten uit. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen staat gepland op zondag 6 september. FC Dordrecht is dan de tegenstander en er wordt om 16.45 uur afgetrapt.

Bron: Persbericht

Gerelateerde berichten