Column: Uitgelekte brief

Ja vriendjes en vriendinnetjes, jullie weten wat er gebeurd is. Dat klonk nogal Bassie & Adriaan? Nou, die hadden waarschijnlijk een beter besluit genomen dan de KNVB. Maar ja, wie niet. Uiteraard zullen er altijd verliezers zijn, maar dit stinkt. Er lekte één brief uit voor de beslissing en een brief na de beslissing. Ja, één en een. Want er is namelijk nog een brief. Met wederom een besluit van de hoge heren uit Zeist. Vandaag geschreven, maar ook meteen weer bij het oud papier gezet.

Maar dan hebben ze buiten mij om gerekend. Want voor een zacht prijsje heb ik deze kunnen overnemen van de oud papier handelaar. De Bosschenaar, de Nederlander en al met al de echte voetbalfan moet dit hebben gezien. Daarom is de brief hieronder voor jullie allen te lezen.

Zeist, dinsdag 28 april 2020,

Betreft: afhandeling en gevolgen voetbalseizoen 2019-2020

Geachte clubleiders, supporters en andere aanverwanten Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie,

Allereerst bieden wij velen van u onze oprechte excuses aan. Later in deze brief bieden wij de diegene die niet tot die velen behoren ook onze excuses aan. Daarover snel* meer.

Wij hebben te snel gehandeld. Veel te snel. Het besluit van VOOR vrijdag 24 april en voor de buitenwereld VAN vrijdag 24 april is bij dezen nietig verklaard. Hieronder zullen wij de veranderde en ook nieuwe besluiten nader toelichten. Wij begrijpen dat dit voor enkele van jullie niet prettig zal zijn. *Daarom ook onze excuses. De genomen besluiten op een rijtje:
SC Cambuur (11 punten voor) en De Graafschap zullen alsnog promoveren. Met als bijkomend gevolg; RKC Waalwijk (11 punten achter) en ADO Den Haag degraderen. De Waalwijkers hebben een keukenboer als suikeroom en de Hagenaren worden bijgestaan door B-merk Cars Jeans, dus beiden zullen zich thuis voelen in de B-divisie, oftewel de Keuken Kampioen Divisie.
– Om aan hun kenbaar gemaakte wens te voldoen zullen Roda JC Kerkrade en Telstar, de enige tegenstemmers in de Keuken Kampioen Divisie, ongeacht toekomstige resultaten, nooit meer promoveren naar de Eredivisie.
– Omdat het een gekke tijd is en wij ook positiviteit willen uitstralen, hebben wij unaniem besloten het gekkengetal, getal 11, te eren. Dit betekent dat de nummer 11 van de Keuken Kampioen Divisie ook zal promoveren en zodoende in het seizoen 2020-2021 uit zal komen op het hoogste niveau. Aldus de Eredivisie. Wij feliciteren bij dezen FC Den Bosch.
– Bovengenoemd besluit heeft tot gevolg dat er helaas nog een Eredivisie club moet sneuvelen. Navraag bij Michael van Praag leert ons dat Fortuna Sittard niet meer bestaat, dus dat probleem is bij deze, fair, dus zonder gele kaart, getackeld. Om de Keuken Kampioen Divisie niet uit 19 ploegen te laten bestaan zal de beloftenploeg van Feyenoord instromen.
– Vanwege de hygiëne zullen scheidsrechters, wanneer zij een overtreding zien, niet meer op een fluit mogen blazen. Het thuispubliek mag dan, door middel van een speciaal ontwikkelde app, hun mening kenbaar maken. De scheidsrechter van dienst zal hierin moeten meegaan. Vooralsnog bevindt deze app zich in de testfase waardoor deze voorlopig alleen in Stadion De Vliert gebruikt kan worden.
– De bekerfinale van 2 juni 1991, tussen Feyenoord en BVV Den Bosch, moet worden uitgespeeld vanaf het moment van de staking. Wij realiseren ons ter degen dat deze wedstrijd niets met het seizoen 2019-2020 te maken, maar het uitspelen van een paar minuten is veiliger voor de volksgezondheid dan het spelen van een gehele wedstrijd. De winnaar neemt het Europa League voorronde ticket over van Willem II. Echter bezit Feyenoord al een ticket voor de groepsfase van dit toernooi, dus in dit geval mag FC Den Bosch (BVV Den Bosch schijnt niet meer te bestaan) het ticket van Willem II persoonlijk gaan ophalen in Tilburg. Gelieve dit voor de stadiondeur klaar te zetten i.v.m Corona.

Dit zijn alle maatregelen die vanaf heden zullen gelden. Wij hopen vanuit een ieder op begrip. Dus gelieve geen guddeguddegut. We moeten dit samen doen. Dit raakt ons allemaal. Ook financieel. Daarom nog één ding. Voor de verbouwing van ons kantoor en aanverwante gebouwen in Zeist zijn wij op zoek naar een betaalbare keukenboer en behangkoning.

Wij horen graag van jullie!

Tot volgend seizoen!

Hartelijke groet,
Bestuur KNVB

Bron: Pascal Juinen voor SCFCDB.nl

Gerelateerde berichten