Update aflopende contracten: optie Deijl gelicht, ‘Appie’ vertrekt, rest nog onzeker

Photo Credit To Henk van Esch

Ingegeven door de huidige situatie waarin de club,  het betaald voetbal en de wereld verkeren, heeft FC Den Bosch zich genoodzaakt gezien om de aflopende contracten van spelers die tussentijds zijn verlengd of met een eenzijdige optie de mededeling te doen dat hun dienstverband, dat op 30 juni 2020 eindigt, (op dit moment) niet wordt verlengd. Conform de afspraken in de CAO voor spelers en trainers en de arbeidsovereenkomsten met de spelers die een optie hebben, moet dit voor 1 april aanstaande gebeuren.

In totaal was er sprake van vijf eenzijdige opties. De optie van Mats Deijl is door de club gelicht, voor de overige vier geldt dit niet. Dit betreft aanvoerder Danny Verbeek, Azzeddine Dkidak, Alexander Laukart en Oussama Bouyaghlafen. Bij spelers die in hun eerste contractperiode bij FC Den Bosch zitten moet de club,  conform het reguliere arbeidsrecht, uiterlijk één maand voor het einde van het contract aan de speler laten weten of de club met de speler in kwestie doorgaat (de zogenaamde aanzegging). Voor twee spelers is dat echter anders. Het contract van Wouter van der steen en Jordy van der Winden is namelijk tussentijds verlengd. CAO voor spelers en trainers schrijft in die gevallen voor dat de mededeling of de club met de betreffende spelers verder zal gaan, al voor 1 april 2020 moet worden gedaan. Wanneer deze mededeling niet of niet op tijd is gedaan, wordt de arbeidsovereenkomst in beginsel automatisch voortgezet tegen dezelfde voorwaarden voor de duur van één jaar. Ondanks dat er ook in de voetballerij veel onduidelijkheid is over wat er de komende maanden allemaal gaat gebeuren, zijn deze data hard en heeft de club aan Wouter van der Steen en Jordy van der Winden formeel medegedeeld dat hun overeenkomst (op dit moment) niet wordt voortgezet.

Met de hiervoor bedoelde mededelingen voor Van der Steen, Van der Winden, Verbeek, Dkidak, Laukart en Bouyaghlafen komt wat FC Den Bosch betreft niet perse een einde aan een langer verblijf van deze spelers bij de club. FC Den Bosch wil namelijk ook graag met dit zestal spelers verder, maar moet de ontwikkelingen van de komende tijd helaas afwachten. De spelers zijn hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht en hebben hierover uitleg gekregen. Hen is verteld dat FC Den Bosch pas op de plaats moet maken in deze lastige tijd, maar ook dat de deur dus absoluut nog niet dicht is. De meeste spelers hebben op hun beurt aangegeven het erg naar hun zin te hebben bij de club en graag te willen blijven. We blijven dan ook met deze spelers in gesprek. FC Den Bosch gaat, binnen haar mogelijkheden, proberen om de spelers binnenboord te houden.

Abdulsamed Abdullahi zal volgend seizoen niet meer terugkeren in het blauwwit van FC Den Bosch, de aanvallende middenvelder had in de winterstop al aangegeven uit te willen kijken naar een club waar hij meer speelminuten zou kunnen maken. We hopen dit seizoen nog op een passende manier afscheid van hem te kunnen nemen.

Bron: FC Den Bosch.nl

Gerelateerde berichten