Play-offs raken uit zicht voor FC Den Bosch na thuisnederlaag tegen Almere City

Photo Credit To Henk van Esch

Het was de wedstrijd die gewonnen moest worden om mee te blijven doen in de strijd om de play-offs, maar FC Den Bosch liep vrijdagavond tegen Almere City tegen een 1-2-thuisnederlaag op. Daarmee haakt de ploeg van trainer Erik van der Ven voorlopig af in het gevecht om een verlenging van het voetbalseizoen.

Van der Ven had zijn elftal op twee plaatsen gewijzigd in vergelijking met de gewonnen uitwedstrijd bij MVV (2-3) van een week geleden. Leon Bergsma was hersteld van zijn hamstringblessure en nam zijn plek centraal achterin weer in. Op de linksbackpositie was er voor het eerst dit seizoen een basisplaats voor Jordy van der Winden. Zijn vorige basisplek dateerde van 9 november 2018 (FC Den Bosch – FC Twente 2-1). Daarna stond Van der Winden bijna vijftien maanden aan de kant met een knieblessure. De afgelopen weken kwam hij niet verder dan drie invalbeurten. Tot vrijdagavond.

Door de rentree van Bergsma en Van der Winden begonnen Kevin Felida en Azzeddine Dkidak op de bank. De wedstrijd werd gespeeld voor een halflege oosttribune, omdat de seizoenkaarthouders van de M-side hun tweede en laatste duel schorsing uitzaten voor de racisme-rel in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. De M-Side deed wel van zich spreken met een vuurwerk buiten het stadion net na de aftrap, wat door de fans in De Vliert met een applaus beloond werd.

FC Den Bosch heer en meester

Toen het vuurwerk goed en wel verstomd was, kwam FC Den Bosch al in de vijfde minuut op 1-0. Junior van der Velden kopte raak uit een hoekschop van Ruben Rodrigues. Een kwartier lang was FC Den Bosch heer en meester, maar toch stond het na 23 minuten 1-1. Eerst ontsnapte de formatie van Van der Ven nog aan een tegengoal toen Delvechio Blackson voor Almere City tegen de onderkant van de lat schoot. Even later was het wel raak. Faris Hammouti won een duel van Alexander Laukart waarbij de Duitse Bosschenaar neerging. Scheidsrechter Bos zag er geen overtreding in en liet doorspelen. Hammouti haalde de achterlijn en gaf voor, waarna Anass Ahannach voor de bezoekers afrondde.

Zestien minuten na rust kwam Almere City op voorsprong. FC Den Bosch-doelman Wouter van der Steen redde nog op een schot van Thomas Verheydt, maar via opnieuw Verheydt kwam de bal bij James Efmorfidis die wel de 1-2 binnen werkte. Dat bleek uiteindelijk de beslissing. FC Den Bosch wilde wel, maar kon de sleutel niet vinden om Almere City te verontrusten. De beste kansen waren nog voor de bezoekers, maar het bleef bij 1-2.

Bron: Jan Martens voor BD.nl

Gerelateerde berichten