Column: De Son schijnt

De laatste maanden zit ik hoofdzakelijk in een ode fase. Een speler die het verdient krijgt een column aan zich gewijd. Verder gebeurt er toch niks omtrent onze club. *KUCH* sarcasme *KUCH*

De man waar de ode van deze keer over gaat had deze een half jaar geleden zeker niet gehad. Sterker nog, toen had hij al niet meer bij onze FC moeten voetballen. Te oud? Niet goed genoeg? We zullen het nooit precies weten, maar nu schijnt voor hem op voetbalgebied weer de zon. Of beter gezegd De Son! Niet geheel toevallig heet hij dan ook Van Son, Jens van Son wel te verstaan.

Na drie invalbeurten, van opgeteld 143 minuten, in 15 wedstrijden stond hij ineens weer in de basis. Zij het noodgedwongen, maar De Son bleef schijnen. Één wedstrijd mistte hij sindsdien. De resultaten in de wedstrijden met Jens in de basis? Zeven overwinningen, twee gelijke spelen en maar één nederlaag.

Noem het scorebord journalistiek, het staat wel als een paal boven water dat de resultaten sinds De Son weer is gaan schijnen, en dat NA de zomer, vele malen beter zijn dan toen het nog donker was.

Waarom dan toch het bord voor de kop van de leiding eerder in het seizoen? Natuurlijk is Jens niet de meest begaafde voetballer van de selectie, maar met zijn ervaring, wat je nu ook ziet, gaan ook spelers als Felida, Rodrigues en Deijl beter en gedurfder spelen. Hij neemt aardig wat druk bij ze weg.

Met de klimaatproblemen die er heersen kan er volgens velen echt wel wat warmte vanaf. Echter, Jens is zowat verslaafd aan Noord-Brabant, of in ieder geval het zuiden van het land. Dus verleng het contract van De Son, voordat hij ergens anders gaat schijnen en De Vliert in duisternis achterlaat.

Bron: Pascal Juinen voor SCFCDB.nl

Gerelateerde berichten