Eigenaar Queens Park Rangers wil FC Den Bosch overnemen

Photo Credit To Henk van Esch

De Tune Group, eigenaar van onder meer de Engelse voetbalclub Queens Park Rangers (QPR), heeft plannen om FC Den Bosch over te nemen. Vertegenwoordigers van het bedrijf hebben daar verkennende gesprekken over gevoerd met de Bossche clubleiding.

Ook zijn mensen van de Tune Group al aanwezig geweest bij wedstrijden van FC Den Bosch. In stadion De Vliert wil nog niemand de interesse officieel bevestigen. ,,Wij gaan niet in op namen die rondgaan”, zegt clubwoordvoerster Ester Bal. ,,Onderhandelingen, niet zeggende dat die nu plaatsvinden, gaan over het algemeen in vertrouwelijkheid. Ik kan wel zeggen dat we op zoek blijven naar nieuwe opportuniteiten en dat er oriënterende gesprekken lopen met verschillende potentiële partijen. Maar geen van die gesprekken heeft op dit moment het stadium concreet.”

De Tune Group is een vrijetijds- en entertainmentbedrijf dat in 2001 werd opgericht door de steenrijke Maleisische ondernemers Tony Fernandes en Kamarudin Meranun. Het bedrijf is onder meer eigenaar van luchtvaartmaatschappij AirAisa en sinds 2011 ook van Queens Park Rangers. Daar bezit het bedrijf 55 procent van de aandelen.

Als de overname doorgaat ligt een samenwerking tussen QPR en FC Den Bosch voor de hand. Hoe die dan precies vorm zou moeten krijgen, is nog onderwerp van gesprek. De Londense club speelt op dit moment in de Football League Championship, het een na hoogste Engelse niveau, en bezet daar de zestiende plaats.

Forse verliezen
FC Den Bosch lijdt al jaren forse financiële verliezen en hoopt al langer met een overname de toekomst van de club veilig te stellen. Vorige zomer nog stak de licentiecommissie van de KNVB een stokje voor de overname van de club door de Georgische zakenman Kakhi Jordania, omdat er twijfels bestonden over de herkomst van het geld waarmee hij FC Den Bosch wilde kopen.

Sindsdien liggen Jordania en FC Den Bosch overhoop en dreigt er nog altijd een nieuwe rechtszaak tussen beide partijen. FC Den Bosch sprak ondertussen al wel met verschillende andere binnenlandse en buitenlandse geïnteresseerden over een eventuele overname, maar nog zonder resultaat.

Bron: Jan Martens voor BD.nl

Gerelateerde berichten