FC Den Bosch ook met man meer niet langs Helmond Sport

Photo Credit To Henk van Esch

Bijna een kwartier mocht FC Den Bosch vrijdag met een man meer voetballen in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Maar ook met elf tegen tien kreeg de ploeg van trainer Erik van der Ven de tegenstander niet op de knieรซn: 0-0.ย Integendeel, de hele tweede helft was Helmond Sport de bovenliggende partij, ook in de slotfase.

Door een boycot van een deel van de Helmondse aanhang werd de wedstrijd gespeeld in een stadion met opvallend veel lege plaatsen. De fans van de thuisclub reageerden daarmee op de ongeregeldheden in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven van vorige week (2-0-verlies voor Helmond Sport). FC Den Bosch kon wel rekenen op een grote groep meegereisde supporters.

Bij FC Den Bosch was er meteen een basisplaats voor de deze week van Sporting Portugal gehuurde spits Pedro Marques. Daarnaast keerde Jens van Son terug op het middenveld en speelde Kevin Felida als rechtsback. Declan Lambert begon daardoor op de bank.

De eerste helft kende nauwelijks hoogtepunten. Bij Helmond Sport voorin sleurde en trok Jordy Thomassen vol bewijsdrang tegen zijn oude club, maar meer dan een paar halve kansen en een gele kaart leverde hem dat niet op. FC Den Bosch stelde daar amper iets tegenover. Danny Verbeek en Ruben Rodrigues krulden allebei een vrije trap net over het Helmondse doel en dat was het wel qua kansen voor de eerste 45 minuten.

Oude held
De meegereisde fans van FC Den Bosch maakten van de gelegenheid gebruik om voor rust zowel hun oude held Thomassen als voormalig FC Den Bosch-trainer en huidig Helmond Sport-coach Wil Boessen toe te zingen.

Na rust was het aanvankelijk Helmond Sport dat meer gas gaf, maar Mats Deijl haalde een inzet van Kay van de Vorst van de lijn en Thomassen mikte op de lat.

In de 63st minuut maakte Alexander Laukart na meer dan twee maanden blessureleed zijn rentree toen hij in het veld kwam voor Oussama Bouyaghlafen. Een kwartier voor tijd stuurde Laukart bij een counter Marques alleen op het Helmondse doel af, maar de spits werd net buiten de zestien gevloerd door Bodi Brusselers. Die moest eraf met rood, waardoor FC Den Bosch de laatste tien minuten met een man meer speelde. Meer dan 0-0 zat er echter niet in voor de ploeg van Van der Ven, die daarmee wel zijn eerste punt van 2020 pakte.

FC Den Bosch: Van der Steen; Felida, Deijl, Van der Velden, Dkidak; Van Son (89. Miedema), Rodrigues, Brouwers; Verbeek, Marques, Bouyaghlafen (63. Laukart).

Bron: Jan Martens voor BD.nl

Gerelateerde berichten