Column: Ik kom altijd terug

‘Ik kom altijd terug.’ Al sinds zondag leefde ik in de gedachte dat dit een gedicht was van een dichter die ik niet bij naam kende. Zoals ik sowieso nauwelijks dichters bij naam ken, of wanneer ik ze wel ken geen gedicht van ze kan opnoemen. Sterker nog, in dit geval is ‘ik kom altijd terug’ volgens Google alleen de herleiden aan een tekenfilm met paarden. Ik haat paarden…

Hoe dan ook, hij kan tot nu toe wel zeggen “ik kom altijd terug.”; Jordy van der Winden. Na ruim veertien maanden stond hij afgelopen zondag weer binnen de lijnen tijdens een officiรซle wedstrijd van FC Den Bosch. In minuut 62 ging het bord van de 4e man omhoog. 15 kleurde rood, 5 kleurde groen. Na waar hij zich jaren geleden terug vocht omdat de trainer hem in eerste instantie niet goed genoeg vond, keerde hij nu terug van een zware knieblessure.

In het half uur dat hij speelde zagen we alles wat de gemiddelde FC Den Bosch supporter zo graag ziet; werklust, verdedigende slidings en als het even niet mooi en/of voetballend kan, dan maar op een faire, lompe, ‘de beuk erin’ manier.

 

Zonder zijn vervangers van de afgelopen tijd tekort te willen doen is deze manier van de supporters plezieren toch het mooiste. Zelfs de grootste cynisies spraken vol positiviteit over Jordy. Tijdens zijn aanwezigheid, maar vooral ook tijdens zijn afwezigheid. Je weet pas wat je mist, als het er niet is.

Maar de titel van deze column is eigenlijk tegen beter weten in, want Jordy gaf eerder al dat dit de laatste keer is. Bij nog zo’n horror blessure hangt hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Om daar na de wedstrijd van afgelopen zondag aan toe te voegen dat hij ook op latere leeftijd nog lichamelijk wil kunnen functioneren.

Maar daar gaan we met z’n allen niet van uit. De knie gaat het houden! Jordy gaat het houden! We gaan hem nog jaren langs de zijlijn zien razen en zich zien vastbijten in zijn tegenstander. Alles om te voorkomen dat we ooit moeten zeggen:’kwam hij nog maar eens terug…’

Bron: Pascal Juinen voor SCFCDB.nl

Gerelateerde berichten