Column: Half jaar rapport

Na een slecht begin zijn onze blauw-witten de laatste weken flink in vorm. Vier van de laatste vijf wedstrijden werden gewonnen! In de laatste 14 wedstrijden is er sowieso maar 1 keer verloren! De play-offs zijn in zicht. Tijd voor rapportcijfers dus, voor de spelers die het meest in actie kwamen.

Wouter van der Steen: 7+
Dit cijfer is ook deels gebaseerd op vorig seizoen, waarin Wouter, of mijn geheugen laat me in de steek, maar op een klein foutje was te betrappen. Dit seizoen is hij ook weer de onbetwiste man onder de lat, maar zat hij er wel een paar keer naast. Echter wel véél minder vaak dan dat hij ons er doorheen sleepte! Ruime voldoende dus!

Mats Deijl: 7
Is Mats Deijl wel een rechtsback? Positief bedoeld, want deze jongeman is vaak op de helft van de tegenstander te vinden. Sterk teruggekomen na een zware blessure en voorlopig een killer vanaf de strafschopstip. Alleen tegen pure linksbuitens heeft hij het nog wel eens lastig.
Leo Väisänen: 7
Alweer het tweede seizoen van de Finse EK-ganger. In het begin van het seizoen nog wat onwennig, wat onnodige domme gele kaarten, maar in het vervolg ijzersterk. Tel daarbij zijn drie goals op en Leo draait gewoon een prima seizoen.
Stefan Velkov: 7,5
Het vliegtuig uit Bulgarije. Zo hoog kan deze man springen. Verdedigend zeer sterk. Koppend zeer sterk. En wat bleek tegen Roda JC Kerkrade, ook een goed afstandsschot. Heeft weinig overtredingen nodig en pakte zodoende nog geen gele kaart. Ook daar dus een (flinke) verbetering ten opzichte van vorig seizoen.
Azzedine Dkidak: 5,5
Laatste tijd wat onwennig, daarvoor goed terug geknokt in de basis, met in den beginne een matige start gevolgd door standvastigheid. Is nog jong en dat levert soms wat onzekerheid op, gezien de vele ballen achteruit. Heeft verder, net als zijn collega aan de andere zijlijn, moeite met echte buitenspelers.
Declan Lambert: 5,5
Stukje bij beetje verscheen hij in de basiself, om er na vijf wedstrijden weer uit te verdwijnen. Is wat ‘lomper’ dan zijn concurrent, maar ook hij laat zijn mannetje wel eens lopen. De grote vaag blijft, wanneer Jordy van der Winden weer terugkeert, wie van de twee zijn grootste concurrent zal worden.

Jens van Son: 7
Van persona non grata, naar de beste man van het veld tegen De Graafschap en 1 van de betere tegen NAC Breda en Jong PSV. Bijzonder hoe je je op zo’n manier kan terug vechten in de basis. Ook na te maken te hebben gehad met een zware enkelblessure!
Ruben Rodrigues: 8
2019 was een bijzonder jaar voor deze geboren Portugees. Aan het begin daarvan nog verhuurd aan De Treffers, aan het einde topscorer met 10 goals en daarnaast ook nog eens vier assists! Acht doelpunten in de laatste acht wedstrijden en zelfs doel treffen wanneer je wat minder speelt. Dan ben je goed bezig!
Kevin Felida: 7
Maar 32 minuten miste de pas 20-jarige Felida in de eerste seizoenshelft. Kan het gehele middenveld bestrijken en als het moet zelfs als rechtsback spelen. Een bijtertje die alleen maar nog meer kan groeien. Soms valt hij niet eens op, maar je gaat hem pas echt missen wanneer hij niet op het veld staat.
Alexander Laukart: 6+
In potentie misschien wel de meest technisch begaafde speler van FC Den Bosch. Het jammere echter is dat hij na een goed begin, met drie goals in vijf wedstrijden, een stuk terugviel. Zijn voordeel, multi inzetbaar, is ook meteen zijn nadeel, omdat hij op al die posities ook een prima vervanger heeft klaarstaan.
Luuk Brouwers: 6,5
2020 moet eindelijk eens een jaar worden waarin Luuk blessurevrij blijft. Want dat is een groot nadeel wat hem niet verder laat groeien. Hij is namelijk een prima box to box speler die je anders altijd zou opstellen.

Danny Verbeek: 8-
Zijn beste seizoen sinds zijn terugkeer in De Vliert. Waar hij in het begin van het seizoen makkelijk scoorde, rijgt hij de laatste tijd juist de assists aan één. Zo zie je maar weer dat je Danny niet van de vleugel moet weghalen. Drie goals, acht assists. Alleen die verdomde gele kaarten zijn een minpuntje.
Paco van Moorsel: 6,5
We zijn altijd blij wanneer een jongen uit de eigen jeugd het blauw-wit weer aantrekt. Die blijdschap bewijst Paco deels. Staat niet op zijn favoriete positie, maar heeft zijn beste vorm wel sinds hij het aanspeelpunt van Ruben Rodrigues is geworden.
Oussama Bouyaghlafen: 7-
Gewoon een heerlijke speler om naar te kijken. Mits in vorm. Vooral de laatste weken een plaag voor zijn directe tegenstander, scorend of met (voor)assist bij goals betrokken. Nu nog wat vaker doelgericht zijn en op een manier afkomen van de blessuregevoeligheid.
Ryan Trotman: 5
Weer eens wat anders. Een buitenspeler die in de spits wordt gezet. Scoort daarvoor natuurlijk veel te weinig, maar wanneer je zelf aangeeft daar te kunnen spelen mag je wel wat meer verwachten. Heeft aan de zijkant veel concurrentie en het is sowieso afwachten hoe hij terugkeert van zijn knieblessure.
Abdulsamed Abdullahi: 5+
Terug naar maandag 12 augustus. Zijn debuut in het betaald voetbal leverde meteen een prachtige goal op. Ondanks dat hij zich hierdoor populair maakte bij de meeste fans is hij daarna ver teruggezakt. Werd wel ‘misbruikt’ doordat hij door het elftal zwerfde. Valt nu alleen nog kort in en daarbij is zijn inzet te prijzen.

Trainer Erik van der Ven: 6,5
Hier kan je lang of kort over zijn. Ga er namelijk maar aan staan. Na een geweldig seizoen is er geen geld, dus onervaren sta je aan het roer. Maakte fouten, bijvoorbeeld met Van Son, en zijn altijd weer ”ik heb positieve dingen gezien” na een kansloze wedstrijd wekten soms wat argwaan, maar uiteindelijk heeft hij wel een team gecreëerd dat voor elkaar door het vuur gaat en veel belangrijker nog, resultaten boekt!

Maakt een gemiddelde van een 6,6. Een onvoldoende voor het begin van de eerste seizoenshelft, een zesje voor het midden en een ruime voldoende voor het laatste deel. Laten we in 2020 onze spelers dus maar naar een 7 schreeuwen. Qua rapportcijfer en qua plek op de ranglijst!

Bron: Pascal Juinen voor SCFCDB.nl

Gerelateerde berichten