Column: Terugkomen

Soms vergis je jezelf wel eens in kwaliteit en kunnen van een voetballer. Zo kwamen er in het verleden vaak spelers naar ons mooie clubje, waarvan je na het kijken van hun eerder behaalde resultaten ze meteen op een schild hees en het spandoek bij wijzen van spreken al klaar had liggen. Soms is het juist andersom…

De eerlijkheid gebied te zeggen dat ik dit seizoen veel kritiek heb gehad op één bepaalde speler. Gezien de huidige situatie niet terecht. We staan 14e, best ruim achter op de play-off plekken en toch is er een jongen die zes keer heeft gescoord en twee assists heeft gegeven. En dat terwijl hij gemiddeld nog geen uur per wedstrijd speelt. Die jongen is Ruben Rodrigues.

Dan mag (lees: moet) je als fan/columnist/kritisch volger zo eerlijk zijn om op je eerdere mening terug te komen. Vooraf aan dit seizoen was Ruben de speler die vorig seizoen verhuurd werd aan De Treffers, mag je dan in het nieuwe ‘Terug Naar De Basis’ seizoen veel van hem verwachten?

Zes doelpunten, twee assists. Een snelle rekensom qua speeltijd leert ons dat hij drie keer scoort per vijf wedstrijden. Hoewel hij geen spits is kunnen we al zijn doelpunten wel wegschrijven als spitsengoals en anders op technische vaardigheid.

2-1 thuis tegen NEC:
Een afvallende bal vol op de pantoffel.
2-2 uit tegen Jong AZ:
Eindstation van een prima aanval.
1-0 thuis tegen Helmond Sport:
Eindstation na een technisch een-tweetje.
4-1 uit tegen Jong Ajax:
Attent in de rebound.
1-1 thuis tegen Excelsior:
Zie doelpunt tegen Helmond Sport.
3-3 thuis tegen Excelsior:
Prima geplaatste kopbal.

Mag je (vooraf) dan nooit meer kritiek hebben? Natuurlijk wel, we worden in deze maatschappij allemaal beoordeeld op ons werk, denken en doen. Echter, je bereidwilligheid tonen door het uiteindelijk ook anders te kunnen zien, dat is een groot goed. Ik hoop dat Ruben mijn ongelijk dan ook nog lang blijft bewijzen!

Bron: Pascal Juinen voor SCFCDB.nl

Gerelateerde berichten