Sven Blummel op weg naar Denemarken

Sven Blummel gaat FC Den Bosch verlaten. De aanvaller uit Schijndel is dicht bij een akkoord met een club op het tweede niveau in Denemarken.

Omdat Blummel bij FC Den Bosch nog een doorlopend contract heeft tot 2021, moet er een transfersom voor hem betaald worden. Manager Voetbalzaken Bert Ruijsch van FC Den Bosch bevestigde donderdagavond dat beide clubs het inmiddels eens zijn over de hoogte van dat bedrag. ,,Het is nu aan Sven zelf en zijn zaakwaarnemer om de zaak rond te maken in Denemarken.”

Die zaakwaarnemer, voormalig FC Den Bosch-bestuurder Fred van der Hoorn, verklaart dat hij zaterdag samen met Blummel naar Denemarken vliegt. ,,Het is de bedoeling om Sven daar een mooie toekomst te geven.”

Kans

Blummel zegt uit te kijken naar zijn buitenlandse avontuur. ,,Dit is een hele mooie kans. Ik wil me daar graag bewijzen.”

Om welke club het gaat willen Blummel, Van der Hoorn en Ruijsch nog niet zeggen. ,,Het is aan die club zelf om dat bekend te maken zodra het rond is.”

Vanwege zijn vertrek naar Denemarken ontbreekt Blummel komende maandag in de eerste competitiewedstrijd uit tegen Jong PSV. Blummel stond aan de vooravond van zijn derde seizoen bij FC Den Bosch. In de vorige twee jaargangen kwam hij tot 72 competitieduels en 23 doelpunten.

Jammer

Voor zijn tijd bij FC Den Bosch speelde Blummel bij Jong PSV. Met Blummel verliest FC Den Bosch een dragende speler van wie het contract vorig seizoen tussentijds nog werd verlengd. ,,Natuurlijk is dat jammer”, erkent Ruijsch. ,,Maar wij willen graag spelers opleiden. En als zo’n speler zich dan kan verbeteren, kun je halsstarrig dwars gaan liggen of je kunt serieus kijken of je daar aan mee kunt werken. Wij hebben gekozen voor het laatste zodat het geld weer gaat circuleren. Ik vind dit een gezonde stap om te zetten.”

Voor FC Den Bosch speelt verder mee dat met Blummel een van de duurdere spelers uit de selectie vertrekt en dat de club er ook nog een transfersom voor krijgt. Eerder deze zomer vertrok Sam Kersten op dezelfde manier naar PEC Zwolle.

bron BD.nl

Gerelateerde berichten