FC Den Bosch tankt vertrouwen

De competitiestart staat voor de deur. Nog tien dagen voordat FC Den Bosch de competitie aftrapt in Eindhoven tegen Jong PSV. In de laatste oefenwedstrijd ontving de ploeg van trainer/coach Erik van der Ven competitiegenoot Excelsior Rotterdam.

Een open wedstrijd met veel mogelijkheden over en weer. FC Den Bosch nam in de 13e minuut de leiding via een uitstekend spelende Ryan Trotman. Lang genieten van de voorsprong was er niet bij voor de thuisploeg. Binnen de minuut kwam Excelsior langszij door een kopbal van Fortes uit een hoekschop. Na de gelijkmaker namen de gasten het heft in handen en creëerde enkele mogelijkheden, echter vergaten de Rotterdammers om de trekker over te halen. Eén minuut voor het rustsignaal deed FC Den Bosch dat wel. Mats Deijl kwam aan de rechterkant mee op en schoot de 2-1 achter keeper Damen.

Ook in de tweede helft zochten beide ploegen de aanval. Wouter van der Steen onderscheidde zich in de 58e minuut met een fantastische redding op een schot van dichtbij van Mendes Moreira. De aanvaller was veruit de gevaarlijkste man aan de zijde van de gasten uit Rotterdam. Een opmaat voor een doelpuntrijke slotfase. Ryan Trotman opende het bal. De aanvaller, spelend vanuit de spitspositie, tekende tweeëntwintig minuten voor het einde voor zijn tweede treffer en daarmee de 3-1. Niet veel later schoot Excelsior-middenvelder Luigi Bruins een vrije trap snoeihard tegen de paal. Twee minuten daarna zorgde Abdulsamed Abdullahi, die zijn tweede doelpunt scoorde tijdens zijn proefperiode, voor het slotakkoord door de 4-1 op zijn naam te schrijven.

Een lekkere overwinning om de voorbereiding mee af te sluiten. Maandag 12 augustus begint de competitie voor FC Den Bosch met een uitwedstrijd bij Jong PSV.

FC Den Bosch – Excelsior Rotterdam 4-1

Doelpuntenmakers: 1-0 Trotman (’13), 1-1 Fortes (’14), 2-1 Deijl (’44), 3-1 Trotman (’65), 4-1 Abdullahi (’70)

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl (46’ Abdullahi), Väisänen, Velkov (’71 Voets), Ospitalieri (61’ Lambert); Felida, Brouwers, Rodrigues (’61 Meerveld); Blummel, Trotman (’81 Cairo), Verbeek (C)

Bron: fcdenbosch.nl

 

Gerelateerde berichten