Bert Ruijsch langer manager voetbalzaken bij FC Den Bosch

Ook komend seizoen ligt de verantwoordelijkheid voor het technisch beleid van FC Den Bosch bij de huidige manager Voetbalzaken, Bert Ruijsch. Ruijsch verlengde vandaag zijn aflopende contract met één seizoen en krijgt extra technische beleidstaken- en verantwoordelijkheden toebedeeld.

De opdracht die Ruijsch van de clubleiding heeft meegekregen is simpel gezegd: zo goed mogelijke resultaten met de beschikbare financiële middelen voor het eerste elftal en daarnaast de blik richten op resultaten en de identiteit van de club op de lange termijn. Jan Gösgens, namens de Raad van Commissarissen van FC Den Bosch: “Met Bert hebben we de benodigde expertise in huis om het takenpakket dat hoort bij de functie manager Voetbalzaken goed in te vullen. Afgelopen seizoen heeft Bert deze functie al naar tevredenheid vervuld en met deze contractverlenging verwachten we nog meer slagkracht te krijgen voor de sportieve koers van de club. Die koers is tweeledig: een volwaardige A-selectie op de been brengen en, in samenspraak met het hoofd Opleidingen Mark Lakwijk en mijzelf, nog meer aandacht voor opleiden.”

Bert Ruijsch, manager Voetbalzaken: “Mijn kerntaak is en blijft de aan- en verkoop en huur- en verhuur van contractspelers. Het hele technische kader stuurt op resultaten en houdt gelijktijdig oog voor de mens achter de voetballer. Dat evenwicht vinden wij heel belangrijk binnen FC Den Bosch en dat proces ga ik mede bewaken. Het allerliefste leiden we bij FC Den Bosch onze eigen talenten op. Talenten ontdekken en ontwikkelen, dat is waar wij goed in zijn en waar we nog beter in willen worden. Ik ben een schakel tussen de opleiding en A-selectie, maar bijvoorbeeld ook tussen de hoofdtrainer en staf en het bestuur. Daarnaast houd ik me bezig met het samenstellen van de selectie. Het kapitaal moet op het veld staan en dat willen we bereiken met een uitgeblanceerde selectie. Dat is maatwerk en dat doe ik niet alleen. Voordat transfers op mijn bordje komen, is er al veel voorwerk verricht. Wat we niet in huis hebben, halen we van buiten. Heel gericht en bij voorkeur uit de Nederlandse markt.”

Bton: persbericht FC Den Bosch

Gerelateerde berichten