FC Den Bosch herpakt zich en wint met 3-1 van Regioteam Rotterdam

Eerstedivisionist FC Den Bosch won zaterdagavond met 3-1 van het oefenduel met Regioteam Rotterdam. Na een 0-1 achterstand in de eerste helft kwamen de Bosschenaren goed terug in de wedstrijd en werd er terecht gewonnen.

De opponent bleek al vrij snel een aardig voetballende ploeg, dat op het kunstgras goed uit de voeten kwam. Een mooie actie van Kevin Angel aan de rechterkant werd bekroond door linksback Rens Herwijer: 0-1.

Door een cadeautje van de Rotterdamse opponent mocht Ryan Trotman zijn debuut opluisteren met een doelpunt. De linksbuiten reageerde attent op een te korte terugspeelbal en dribbelde de bal het doel in: 1-1.

Vervolgens werd Den Bosch sterker. Testspeler Julian Demarteau legde de bal panklaar op het hoofd van Leo Väisänen, die de 2-1 tegen de touwen kopte. Den Bosch bleek vervolgens sterker te zijn dan het regioteam, dat op een paar profs na volledig uit derde divisie- en hoofdklassespelers bestond.

Blummel

In de tweede helft was het Sven Blummel die een geweldige crosspass goed aannam en met veel beheersing via de binnenkant van de paal promoveerde tot doelpunt.

Het duel kakte vervolgens een beetje in. Den Bosch leek niet honderd procent te geven tegen de amateurs en dat was ook niet nodig. Gelegenheidsspits Luuk Brouwers had een paar kansen om de score nog verder uit te bouwen, maar de invaller faalde in de afronding.

Blessure Hornkamp

Enig minpuntje van het duel was het uitvallen van Jizz Hornkamp, met op het oog een niet al te ernstige blessure. Een nieuwe blessure zou een tegenvaller zijn voor de Bosschenaren, die in de voorbereiding toch al geplaagd werden.

FC Den Bosch – Regioteam Rotterdam 3-1 (2-1). 9. Herwijer 0-1, 22. Trotman 1-1, 34. Vaïsanen 2-1, 52. Blummel 3-1. 

Bron: BD.nl

Gerelateerde berichten