Wil Boessen ook komend seizoen trainer/coach FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft overeenstemming bereikt met trainer/coach Wil Boessen over de verlenging van zijn in de zomer aflopende contract met één seizoen. De optie in de huidige overeenkomst van de 53-jarige Limburgse oefenmeester is door de club gelicht. Boessen zal nu tot en met 30 juni 2019 voor de Bossche spelersgroep staan.

Algemeen directeur Paul van der Kraan: “In onze sportieve ambitie staan talentontwikkeling, aantrekkelijk voetbal en strijden voor deelname aan de Jupiler Play-Offs centraal. Op basis van de prestaties tijdens de eerste seizoenhelft geeft Wil Boessen hier op prima wijze invulling aan. Er staat een herkenbaar team met veel spelers uit de eigen jeugdopleiding en de regio, dat zich met aantrekkelijk spel heeft opgewerkt naar een verdienstelijke achtste plek op de ranglijst. We hebben als clubleiding veel vertrouwen in de werkwijze van Wil en hebben om die reden zijn optie gelicht. We kijken er naar uit om de samenwerking op succesvolle wijze voort te zetten!”

Trainer/coach Wil Boessen over zijn contractverlenging: “Ik wil de club graag bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen. Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij FC Den Bosch. We hebben een talentvolle, energieke spelersgroep die volop in ontwikkeling is. Ik zie het als een mooie uitdaging om die ontwikkelingen van de spelers te begeleiden en om de stijgende lijn in de sportieve prestaties door te trekken.”

Loopbaan
Wil Boessen is geboren op 3 mei 1964 in Sittard. Boessen begon zijn voetballoopbaan in 1983 bij Fortuna Sittard, waar hij vervolgens gedurende zeven seizoenen speelde. In 1990 maakte hij de overstap naar SVV. Vervolgens kwam hij via De Graafschap in 1993 weer terug bij Fortuna Sittard, waarmee hij in 1995 wist te promoveren naar de Eredivisie. Later speelde hij nog voor Helmond Sport, waarna hij in 1999 stopte met zijn actieve spelersloopbaan. Boessen begon zijn trainerscarrière bij de jeugdopleiding van Fortuna Sittard, gevolgd door een langdurig dienstverband bij VVV-Venlo. Hier was hij tussen 2002 en 2010 actief als assistent-trainer en daarna als hoofdtrainer. In 2007 wist hij als assistent-trainer met de ploeg uit Venlo te promoveren naar de Eredivisie. In 2012 werd Boessen hoofdtrainer bij zijn oude club Fortuna Sittard, waar hij voor de duur van twee seizoenen tekende. Boessen was in 2014-2015 trainer van FC Oss. Met de Ossenaren behaalde hij in dat seizoen een periodetitel. Na een eenjarig trainersavontuur in Thailand maakte Boessen afgelopen zomer de overstap naar FC Den Bosch.

Bron: Persbericht / Foto: Henk van Esch

Gerelateerde berichten