FC Den Bosch en BVV/ Timmermans Infra ondertekenen samenwerking

FC Den Bosch en BVV/ Timmermans Infra zijn overeengekomen om te gaan samenwerken. De Bossche clubs, die een rijke historie delen en buren zijn van elkaar, hebben de handtekeningen gezet onder een intensief en duurzaam partnership.

Beide partijen hebben een gezamenlijk doel gesteld: Het voetbal in de stad en regio naar een hoger niveau tillen, zowel op het gebied van topsport als breedtesport. Jeugdvoetbal en ook vrouwen- en meisjesvoetbal staan hierbij nadrukkelijk centraal.

FC Den Bosch en BVV/ Timmermans Infra hebben het creëren van verbindingen op het gebied van voetbal, kennisdeling, accommodatie en activiteiten op particulier, maatschappelijk en zakelijk vlak, uitgesproken als gemeenschappelijke uitgangspunten voor dit constructieve partnership. Beide partijen zijn er van overtuigd dat ze elkaar veel te bieden hebben op deze vakgebieden.

Manager Voetbalzaken Wiljan Vloet is zeer content met de samenwerking met BVV/ Timmermans Infra: “Ik ben blij dat we als club een samenwerking met onze buurman zijn aangegaan. In de geschiedenis van FC Den Bosch heeft BVV een belangrijke rol gespeeld, nu gaat zij opnieuw een centrale rol spelen in de verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding. Door de samenwerking kunnen we meer voetballers de kans geven zich te ontwikkelen tot profvoetballer, onder de rook van Stadion De Vliert. Als club krijgen we nu een locatie waar we tevens onze maatschappelijke rol een impuls kunnen geven. Denk aan het opzetten van G-voetbal, ‘Walking Football’ voor senioren en vrouwenvoetbal. Samen met BVV gaan we op duurzame wijze een sportgebied rond Stadion De Vliert creëren, waarbij we beide clubs naar een hoger plan gaan brengen.”

Ook Gerard de Groen, voorzitter van BVV/ Timmermans Infra kijkt uit naar een constructief partnership: “Beide clubs hebben een historische band, zijn buren en delen een voetbalvisie. Door krachten te bundelen zijn we er van overtuigd dat we elkaar kunnen versterken en in staat zijn om een impuls te geven aan de ontwikkeling van het voetbal in al haar geledingen. We kijken er naar uit om met FC Den Bosch te gaan samenwerken.”

Bron: Persbericht / Foto: Henk van Esch

Gerelateerde berichten