Eindelijk weer winst voor FC Den Bosch

Precies twee maanden en een dag na de 3-0 zege op Go Ahead Eagles, won FC Den Bosch gisteren eindelijk weer een competitieduel. In een aantrekkelijke wedstrijd werd Telstar, toch de nummer vier van de ranglijst, met 3-2 aan de kant gezet.

FC Den Bosch slikte al na elf minuten al een strafschop. Andrija Novakovich ging neer in duel met Sam Kersten en scheidsrechter Blank wees naar de stip en trok geel voor de FC Den Bosch-verdediger. Melvin Platje schoot de makkelijk gegeven penalty binnen. Kees Heemskerk zat wel in de goede hoek, maar kon net niet bij de bal. Het antwoord van FC Den Bosch liet niet lang op zich wachten. Drie minuten na de 0-1 kopte Niek Vossebelt raak uit een hoekschop van Danny Verbeek. Seizoenstreffer nummer tien voor de aanvoerder en zijn eerste doelpunt van 2018.

In de 34ste minuut kreeg FC Den Bosch een tegenvaller te verwerken. Danny Verbeek leek zijn knie te verdraaien moest strompelend het veld verlaten. Zija Azizov kwam voor hem binnen de lijnen. Zes minuten later was de invaller betrokken bij de 2-1, hoewel de credits daarbij vooral naar Jordy van der Winden gingen. De linksback zette zelf een een-twee met Azizov op en schoot de bal daarna uitstekend binnen.

Kluts
Telstar kwam na rust veel feller uit de kleedkamer dan FC Den Bosch en na zes minuten schoot Jerdy Schouten uit de kluts de 2-2 binnen. In de 63ste minuut viel de wedstrijd plots helemaal de kant op voor FC Den Bosch. Eerst kreeg Donny van Iperen zijn tweede gele kaart na een overtreding op Sven Blummel. De Telstar-verdediger moest van het veld en uit de vrije trap van Blummel kopte Vossebelt de bal voor de voeten van Dennis Kaars. De spits haalde verwoestend uit, 3-2.

Daarna was het nog een halfuur zwoegen voor FC Den Bosch tegen het Velsense tiental. Beide teams kregen nog kansen, maar gescoord werd er niet meer, waarna De Vliert voor het eerst in twee maanden weer feest kon vieren.

Bron: BD.nl / Foto: Proshots

Gerelateerde berichten