Ook NEC brengt FC Den Bosch geen drie punten in 2018

FC Den Bosch wist in de derde wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar ook geen drie punten te pakken, in De Goffert in Nijmegen werd het 1-0 tegen NEC. Vlak voor rust schoot Steeven Langil een strafschop binnen. NEC won de wedstrijd en won hiermee ook de koppositie terug, concurrent Fortuna verloor thuis van Emmen (1-2).

Er waren enige wijzigingen in de opstelling van FC Den Bosch ten opzichte van de maandagwedstrijd tegen Jong AZ. Mert was niet fit en begon dus op de bank, Danny Verbeek startte op tien en dat betekende dat Oussama Bouyaghlafen op de linkerflank in de basis startte.

De Nijmegenaren begonnen met aanvallend voetbal welke FC Den Bosch iedere keer overleefde, halverwege eerste helft werd Den Bosch beter en kreeg Kaars zelfs een enorme kans om op voorsprong te komen, helaas ging die bal van dichtbij over.

De brilstand leek de ruststand ook te worden, alleen maakte Van der Winden een niet zo slimme overtreding net voor rust. Mohamed Rayhi voelde het contact en ging graag naar de grond, Kamphuis kende de penalty toe en Langil schoot de bal binnen. Uitblinker in de eerste en tweede helft Kees Heemskerk zat dichtbij en raakte de bal, maar het mocht niet baten: ruststand was 0-1.

De tweede helft leek op de eerste helft: NEC begon sterk met aanvallend voetbal en Den Bosch had amper kansen. Tot aan zo’n tien, vijftien minuten voor tijd had de ploeg van Wil Boessen weinig kansen. Blummel kopte zo’n tien minuten voor tijd net voorlangs op een voorzet van Verbeek.

Mert was diep in blessuretijd ook nog bij de gelijkmaker, maar NEC-keeper Delle bleek de sterkste. De ruststand werd ook de eindstand: 1-0 voor NEC Nijmegen.

Bron: BD.nl – SCFCDB.nl / Foto: Henk van Esch

Gerelateerde berichten