Jens van Son terug in basis

Jens van Son keert vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen NEC terug in de basis van FC Den Bosch. De middenvelder is hersteld van de griep die hem maandag in het uitduel met Jong AZ (1-1) aan de kant hield

Daardoor verhuist Kevin Felida, die maandag zijn basisdebuut in het betaalde voetbal beleefde, terug naar de reservebank. Het ziet er naar uit dat trainer Wil Boessen verder geen veranderingen doorvoert in zijn elftal.

FC Den Bosch treft met NEC een tegenstander die zijn laatste twee wedstrijden verloor (3-0 bij FC Oss en 3-2 bij Almere City). Desondanks  staat de Nijmeegse ploeg nog steeds op de tweede plaats in de Jupiler League.

Scherper
FC Den Bosch haalde uit zijn laatste vijf competitieduels  slechts twee punten. De laatste zege dateert van 1 december (3-0 tegen Go Ahead Eagles). Boessen is daar niet verontrust over. ,,Het voetbal is nog steeds goed”, meent  de coach. ,,We scheppen kansen, maar moeten scherper zijn in de afronding. Maar die bal gaat echt nog wel een keer goed vallen. En natuurlijk willen we presteren, maar het gaat bij ons om meer dan dat. We willen ook talenten ontwikkelen en dat gaat wel goed.”

Eerder dit seizoen won Den Bosch op eigen veld met 3-0 van NEC. Dat was geen toeval volgens Boessen. ,,Tegen hoog geklasseerde teams spelen wij meestal goed.”

Brouwers
De enige afwezige bij FC Den Bosch is vrijdagavond Luuk Brouwers. De middenvelder is inmiddels hersteld zijn buikvliesblessure, maar is nu weer geveld door het griepvirus dat al enige  tijd rondwaart in De Vliert. Eerder stonden daardoor achtereenvolgens Sam Kersten, Mattias Andersson en Jens van Son langs de kant. ,,Gelukkig krijgen ze het een voor een, en niet allemaal tegelijk”, constateert Boessen droog.

Vermoedelijke opstelling: Heemskerk; Deijl, Kersten, Biemans, Van der Winden; Van Son, Vossebelt, Mert; Blummel, Kaars, Verbeek.

bron: BD.nl

Gerelateerde berichten