Vier minuten onoplettendheid na rust kosten FC Den Bosch de wedstrijd

Slap voetbal in de eerste vier minuten van de tweede helft kostte FC Den Bosch vanavond de wedstrijd, Almere was een stuk scherper dan de mannen van Wil Boessen en wist de stand van 1-1 bij rust naar 1-3 in de 49e minuut te krijgen. 

Een sterk begin aan de eerste helft was er zeker wel voor de Bosschenaren, al na zes minuten kopte Sven Blummel FC Den Bosch op 1-0 voorsprong. De voorzet kwam van Danny Verbeek, die een basisplaats verwierf boven Oussama Bouyaghlafen. Ook Dennis Kaars begon als basisaanvaller, dit omdat Jort van der Sande niet helemaal fit was en dus op de bank begon. Kaars was daarnaast dermate goed deze week op de training, dat Boessen bijna niet om hem heen kon, aldus de Bossche trainer.

Na een goede kans van Vossebelt nog voor de 1-0, kreeg FC Den Bosch na de openingstreffer nog wat mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. Helaas profiteerden de blauw-witten hier niet van en was daar, geheel onverwachts, de 1-1 in de 24e minuut. Een schot van Almere-aanvoerder Overtoom werd van richting veranderd en Heemskerk was kansloos. Na wat kleine kansjes voor de doelen van Heemskerk en Kramer was het tijd voor thee en gingen beide ploegen ruste met een 1-1 stand.

Wat er in de thee van FC Den Bosch zat, of wat er juist in de thee van Almere zat is onbekend, wel zorgde het voor een wervelend Almere in de eerste paar minuten van de tweede helft. FC Den Bosch was totaal overdonderd en stond voor het goed en wel in de tweede helft kon komen al met 1-3 achter. De 1-2 kwam in de 47e minuut van Dennis van der Heijden, assist kwam van de maker van de 1-3, Silvester van de Water. Deze scoorde op zijn beurt in de 49e minuut.

Dit veelbelovende begin van de tweede helft sloeg al gauw om in onaantrekkelijk voetbal, FC Den Bosch probeerde het nog wel, maar het geloof ebde weg. Almere kreeg op hun beurt ook nog wat kansen, maar vond het ook wel prima zo. Gaston Salawisa vond het vijf minuten voor tijd, met een 1-3 voorsprong nog nodig om Sven Blummel een belachelijke schop te geven en kreeg hiervoor een verdiende rode kaart. Grootste kans van FC Den Bosch na rust kwam in de 90e minuut, een bal van Biemans van dichtbij ketste via onderkant lat uit het doel. Almere had stand gehouden met tien man en de eindstand was die van de 49e minuut: 1-3.

Bron: SCFCDB.nl / Foto: Henk van Esch

Gerelateerde berichten