Column: KOM NAAR DE VLIERT!!!

Kijkend naar de top van de ranglijst in de Jupiler League zien we niet alleen ons eigen FC Den Bosch staan, maar ook ploegen als Fortuna Sittard en Telstar. Iedereen die dat afgelopen zomer voorspeld zou hebben, was geketend in een dwangbuis afgeleverd bij Reinier van Arkel. En dan hadden ze zelfs daar waarschijnlijk geen raad met je geweten. Echter, het is wel de realiteit, dus laten we er dan ook maar van genieten met z’n allen.

Bij mezelf merk ik ook ieder weekend nog een stukje ongeloof. Dan hebben we weer een ploeg weggetikt, maar moet ik van mezelf toch allerlei sites afgaan, samenvattingen kijken en vrienden appen voor een stukje bevestiging. Bekenden die mij de afgelopen drie jaren alleen maar over lage klasseringen en slecht spel hebben horen praten, geloven dit seizoen stiekem nog eerder in Sinterklaas en het plat zijn van de aarde.

Dat is misschien ook wel waar het hem in zit. Is het bij alles en iedereen wel bekend dat FC Den Bosch weer meedraait? Afgelopen vrijdag zaten er tegen Go Ahead Eagles eindelijk eens meer dan 3.000 toeschouwers in De Vliert. VEEL TE WEINIG!!! Natuurlijk is er (flink) wat vertrouwen weggeëbd in de afgelopen seizoenen, maar deze selectie, deze trainer, deze staf, iedereen die bij de club is betrokken verdient meer fans!

Lastig, hoor ik meerdere mensen denken. We hebben namelijk maar drie tribunes ter beschikking. Dat is inderdaad behoorlijke klote. Zit je op de eretribune, dan wil je misschien wel iemand meenemen, maar dan past het gewoon niet omdat de tribune vol is. Maar daarmee is het niet gezegd dat de rest van het stadion niet voller kan! Die vriend of vriendin die niet naast je kan zitten, kan wel een andere vriend of vriendin vragen om mee te gaan. Die persoon heeft weer leuke collega’s. Die collega’s hebben buren. En die buren hebben familie, kleinkinderen en desnoods familie in Amsterdam die ook wel eens naar een club willen kijken die wél wint. Mogelijkheden genoeg dus.

Nu weet ik ook wel dat die personen wellicht niet allemaal fan zijn, maar wat niet is kan nog komen. En het voetbal dat de FC tegenwoordig speelt is ook voor de neutrale toeschouwer leuk om te bekijken. En neutraal of niet, iedere toeschouwer die betaalt is er 1!

Dus wat gaan we doen?! Iedere fan is bij dezen verplicht deze column te delen! Op wat voor manier dan ook! Facebook, Twitter, WhatsApp. Voor mij part print je hem 1.000 keer en strooit ze uit boven de binnenstad. Pak een megafoon en lees hem voor vanaf een dak. Of hou het wat simpeler en huur een vliegtuigje met een reclamebanier. De tekst is heel simpel, want we willen allemaal een vol huis… KOM NAAR DE VLIERT!!!

Bron: Pascal Juinen voor SCFCDB.nl

Gerelateerde berichten