‘The Eagles’ in de pan gehakt door FC Den Bosch

In zijn beste wedstrijd van het seizoen tot dusver maakte FC Den Bosch vrijdagavond op bijzonder overtuigende wijze Deventer Koek van Go Ahead Eagles. Vooral voor rust speelde het elftal van trainer Wil Boessen op bij vlagen oogstrelende wijze de tegenstander van de mat. Na rust was er vooral controle bij de Bosschenaren en werd de 3-0-ruststand, hoewel er nog een aantal prima kansen waren, niet verder opgevoerd.

FC Den Bosch dicteerde het duel vanaf het beginsignaal. Nadat Jort van der Sande en Oussama Bouyaghlafen al kansen op de openingstreffer hadden laten liggen, werd het in de negende minuut 1-0. Muhammed Mert zag Eagles-doelman Sonny Stevens te ver voor zijn doel staan en lanceerde van grote afstand een prachtige lob. De bal belandde op de lat, stuitte terug in het veld en werd vallend ingekopt door Van der Sande.

Twintig minuten later was het diezelfde Van der Sande die de score verdubbelde. Nadat een schot van Sven Blummel gesmoord was, pikte Bouyaghlafen de bal op. Zijn assist werd van dichtbij binnengewerkt door Van der Sande. Zeven minuten voor rust werd het 3-0. Na zijn twee doelpunten leverde Van der Sande nu de assist af. Niek Vossebelt kopte bijzonder fraai binnen.

Bijna perfecte partij
Go Ahead Eagles was murw, FC Den Bosch speelde de baas. Bij de ploeg van Boessen was geen enkele dissonant te vinden. Ook Luuk Brouwers, die de geschorste Jens van Son verving en pas zijn tweede basisplaats van het seizoen had, speelde een bijna perfecte partij. Ondanks het overwicht en enkele kunststukjes werd de score toch niet uitgebreid. Niemand in De Vliert die erom maalde, de Bossche aanhang feestte en zong tot na het eindsignaal van scheidsrechter Van de Graaf.

Bron: BD.nl / Foto: Henk van Esch

Gerelateerde berichten