FC Den Bosch speelt gelijk in Leeuwarden

FC Den Bosch heeft vanavond een meer dan verdiend punt gepakt in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. In het hoge noorden stond er na 90 minuten een 2-2 eindstand op de scoreborden. Op basis van de tweede helft en de kansen in de slotfase had er misschien zelfs wel meer in gezeten. Boessen sprak na afloop van twee verloren punten, maar kan leven met het gelijke spel.

FC Den Bosch begon in dezelfde opstelling als afgelopen vrijdag in De Vliert tegen FC Volendam. Dus met Van der Sande in de spits voor Kaars. Bouyaghlafen, die afgelopen week hamstringklachten had, was fit genoeg om in de basis te starten.

Trainer/coach Wil Boessen had zijn ploeg voorbereid op een stormachtig begin van de thuisploeg en kreeg daarin gelijk. Gesteund door het thuispubliek speelde SC Cambuur fel en opportunistisch. In de 6e minuut was het raak toen Van Kippersluis een snelle aanval eenvoudig mocht afronden, omdat de buitenspelval niet dichtklapte. Kort daarna kregen Van Deelen, Schils en Boerlage de kans om de score verder uit te breiden. Domper voor de Friezen was het vroege uitvallen van sterkhouder Mannes die na tien minuten spelen met een gebroken kuitbeen het veld moest verlaten.

Gaandeweg het eerste bedrijf kreeg FC Den Bosch meer grip op het duel. De Bosschenaren lieten opnieuw zien veel voetbal in de ploeg te hebben en te spelen vanuit een gedegen organisatie. Na een klein half uur spelen betaalde dit zich uit in een kans voor Mert, gevolgd door een kans voor Van der Sande. De gelijkmaker viel even later kort voor rust. Spelmaker Mert mocht het hele veld oversteken, kreeg veel ruimte om uit te halen en deed dit succesvol van een meter of twintig afstand. Hij liet doelman Cummins verslagen achter en zorgde voor de 1-1 ruststand.

FC Den Bosch begon goed aan de tweede helft en kreeg direct via Sven Blummel een grote kans op de 1-2. De Bossche buitenspeler werd diepgestuurd door uitblinker Mert maar prikte de bal net naast het Cambuur-doel.

Na een uur spelen een tegenvaller voor FC Den Bosch. Uit een onnodig veroorzaakte vrije trap was het Cambuur-verdediger Steenvoorden die de thuisploeg via Heemskerk opnieuw op voorsprong bracht (2-1). FC Den Bosch gaf zich echter niet gewonnen, voerde de druk op en trok het duel opnieuw naar zich toe. Het zorgde ervoor dat de thuisploeg veelal tot lange ballen werd genoodzaakt. Uit een goede aanval kreeg invaller Robertha nog een kans om namens Cambuur te scoren, maar zijn inzet ging naast. Waar Van der Winden aanvankelijk nog niet tot scoren kwam (geplaatst schot naast), was het in de 80e minuut toch raak voor de Bosschenaren, na een knappe actie van Dennis Kaars die voor Oussama Bouyaghlafen in de ploeg was gekomen. Het eindstation was Cambuur-speler Schilder die een voorzet van Mert achter zijn eigen doelman kopte.

De gelijkmaker leidde een sterke slotfase van FC Den Bosch in. Jort van der Sande was met een kopbal en volley dichtbij de 2-3, maar gescoord werd er niet meer; Cummins hield zijn team op de been.

Trainer/coach Wil Boessen zag vanavond een sterk spelend FC Den Bosch dat na de moeilijke openingsfase dominant had gespeeld en goed gebruik had gemaakt van de ruimtes op het middenveld. Ondanks het feit dat zijn ploeg twee keer op achterstand kwam, zag hij een FC Den Bosch dat haar eigen spel bleef spelen en in de slotfase zelfs aanspraak mocht maken op de overwinning.

Opstelling SC Cambuur: Cummins; Van Deelen, Steenvoorden, Schilder, Van der Laan (58. Robertha); Mannes (13. Boerlage), Van Kippersluis, Schils, Houtkoop; Mathieu (84. Daniels), Barto.

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Deijl, Kersten, Biemans, Van der Winden; Van Son, Vossebelt, Mert; Blummel, Van der Sande, Bouyaghlafen (71.Kaars).

Bron: FC Den Bosch.nl / Foto: Henk Jan Dijks Pro Shots

Gerelateerde berichten