De 11 van: Muhammed Mert

1. België of Turkije?
Turkije. België vind ik een prachtig land. Het heeft mij als mens heel veel kansen gegeven. Ik ben hier dan ook zeker gelukkig, maar als ik moet kiezen dan kies ik, omwille van de sterke cultuur, voor Turkije. En uiteraard ook omdat ik trots ben om een Turk te zijn!

2. Toni Kroos of Luka Modrić?
Luka Modrić is een speler waar ik veel bewondering voor heb. Hij is tegelijkertijd ook een idool van mij. Tevens is hij ook eenzelfde soort type speler als ik 

3. Denken of doen?
Dan kies ik voor doen. Je zal altijd wel moeten denken, maar als je het nooit doet, zal er nooit een actie komen.

4. Pilav of Vlaamse friet?
Pilav eet ik elke dag. Frietjes zijn uiteraard ook lekker, maar als sporter kan je die uiteraard niet elke dag eten.

5. Geloof of voetbal?
Geloof. Voetballen doe ik erg graag, maar geloof is voor mij als mens heel erg belangrijk.

6. Oké, laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. IJsland? Waarom?
Dat was op zich inderdaad een rare keuze voor een type speler als ik. Het is echter heel simpel. Ik wilde op dat moment graag in het buitenland spelen. Dit was de enige club die zich meldde en dus de enige keuze die ik kon maken.

7. De Belgische nationale ploeg ligt mijlenver voor op de Nederlandse nationale ploeg. Toch kiezen veel jonge Belgische voetballers voor een start van hun carrière in Nederland. De Nederlandse manier van opleiden wordt blijkbaar dus nog steeds hoog ingeschat. Hoe kan het dan toch dan de Rode Duivels zulke hoge ogen gooien? Is het gewoon simpelweg kwaliteit, nemen Belgen de opleiding serieuzer of ligt het volgens jou ergens anders aan?
De jeugdwerking van België werpt zijn vruchten momenteel inderdaad erg goed af. Het systeem pakt goed uit. In Nederland doen ze het veel langer op die manier, maar op het moment is de kwaliteit van de Nederlandse voetballer gewoon veel minder dan die van vorige generaties.

8. Je valt al vanaf de start van het seizoen op door je techniek, voorbereidend werk en ook door het maken van doelpunten. Tevens behoor je tot de spelers die de meeste minuten maken. Vaak ook heb je dubbele dekking. Logisch dus dat zo’n belangrijke speler een contract heeft. Hier heb je onlangs je handtekening onder gezet. Hoe sta jij daar in? Duurde het naar jouw mening niet te lang? En had je hierin bijvoorbeeld ook eisen en wensen?
Al het gehele seizoen krijg ik genoeg kansen van de trainer. Dat is eigenlijk het belangrijkste voor een speler zoals ik. Hierdoor voel ik me goed en ik krijg er veel zelftrouwen door!
Aan het begin van het seizoen kreeg ik te horen dat ik geen contract zou krijgen. Ik wist dus dat ik heel hard moest werken. Uiteindelijk heb ik wel een contract gekregen (Mert tekende onlangs tot de zomer van 2019). Dat hele harde werken wordt nu dus beloond.

9. Van wie heb je in het privé leven en voetballeven het meest geleerd en op welke gebieden?
Ik heb veel van mijn broer geleerd. Zowel op privé als op voetbal gebied praten we over de meest veelzijdige zaken.

10. We reizen even vooruit in de tijd. Je voetbalcarrière zit er al jaren op en je bent de 50 gepasseerd. Wat doet en waar staat Muhammed Mert op dat moment?
Ik hou van voetbal en zou na mij voetbalcarrière dan ook graag verder willen gaan als trainer. Echter, als ik lekker in het warme Turkije zal zitten is dat natuurlijk ook niet verkeerd . Rustig leventje, zon, zee en strand!

11. De 11 staat voor elftal. Stel je droomteam samen waarin jij zou willen spelen?

Rüştü Reçber

Cafú
Carlos Puyol
Sergio Ramos
Marcelo

Emre Belözoglu
Zinedine Zidane
Muhammed Mert

Lionel Messi
Ronaldo (FENOMENO!!!)
Cristiano Ronaldo

Bron: Pascal Juinen voor SCFCDB.nl / Foto: Henk van Esch

Gerelateerde berichten