FC Den Bosch boekt in Dordrecht zijn tweede uitzege van het seizoen

Met opvallende ruime cijfers boekte FC Den Bosch vrijdagavond bij FC Dordrecht zijn tweede uitzege van het seizoen: 0-3.

FC Den Bosch begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat FC Dordrecht dit seizoen nog geen enkel thuisduel verloor. Bij het elftal van trainer Wil Boessen was de van zijn enkelblessure herstelde Mats Deijl teruggekeerd in de basis als rechtsback. Evren Korkmaz zat daardoor weer op de bank.

Grote kansen bleven in de gelijkopgaande eerste helft lange tijd uit. Voor FC Den Bosch testte Sven Blummel met een prima afstandsschot de reactie van Dordt-doelman Renze Fij. Aan de andere kant ging een poging van Jafar Arias maar net voorlangs het doel van Kees Heemskerk.

In de veertigste minuut kwam FC Den Bosch op 0-1 na een uitstekende aanval. Sven Blummel legde af op de mee opgekomen Mats Deijl, die voorzette richting Dennis Kaars. In plaats daarvan viel de bal voor de voeten van Oussama Bouyaghlafen die in een keer uithaalde en in de korte hoek raakschoot: 0-1. Het betekende voor de 19-jarige linksbuiten zijn eerste goal in het betaalde voetbal.

Counter
Na rust probeerde FC Dordrecht uit alle macht iets aan de achterstand te doen, maar FC Den Bosch gaf achterin geen krimp. De ploeg van Boessen kwam er een aantal keer gevaarlijk uit, maar het duurde tot de 84ste minuut voor de 0-2 viel. Een goed uitgespeelde counter belandde via de voor Dennis Kaars ingevallen Jort van der Sande en Niek Vossebelt voor de voeten van Sven Blummel. De linksbuiten schoot prima raak.

Drie minuten later had Blummel ook nog de 0-3 op zijn schoen, maar het been van Dordrecht-aanvoerder Mawouna Amavor voorkwam zijn tweede treffer. Twee minuten in blessuretijd schoot Muhammed Mert uit een volgende counter wel de 0-3 op het scorebord.

Door de winst is FC Den Bosch nu zeven competitieduels op rij ongeslagen in de eerste divisie.

Bron: BD.nl / Foto: SCFCDB.nl

Gerelateerde berichten