FC Den Bosch niet verder dan 2-2 tegen Helmond Sport

In een vermakelijke wedstrijd heeft FC Den Bosch zich vrijdagavond tegen Helmond Sport tevreden moeten stellen met een gelijkspel: 2-2.

Het elftal van trainer Wil Boessen startte uitstekend in het duel en eindigde ook heel sterk, maar het middenstuk was niet goed genoeg om de wedstrijd te winnen. FC Den Bosch begon voor het eerst met Evren Korkmaz in de basis. De huurling van VVV-Venlo verving op de rechtsbackpositie de geblesseerden Mats Deijl en Jeremy Fernandes. De start van de thuisclub was overrompelend. Met vloeiende combinaties werd Helmond teruggedrongen.

In die tiende minuut was het uit een van die aanvallen raak. Niek Vossebelt opende, Sven Blummel legde af en Dennis Kaars schoot van buiten de zestien raak, 1-0. Acht minuten later kwam Helmond Sport als langszij. Arne Naudts mocht bij een pass van Grad Damen straffeloos weglopen uit de rug van Bart Biemans en omspeelde Kees Heemkerk bekwaam: 1-1. Daarna werd het spel aan beide kanten wat minder zorgvuldig. Sven Blummel kreeg nog wel een kans op 2-1, maar schoot over. Aan de andere kant kwam Helmond Sport niet verder dan wat halve kansjes.

Penalty
In de tweede helft kreeg Helmond Sport na dertien minuten een uitgelezen mogelijkheid op de 1-2 toen Naudts een strafschop mocht nemen na een overtreding van Sam Kersten, maar Kees Heemskerk keerde de penalty. Zeven minuten later werd het toch 1-2 toen invaller Charlton Vicento na een aanvankelijk afgeslagen aanval raak schoot. Een kwartier voor tijd bracht Bart Biemans met een fraaie omhaal na een hoekschop van Sven Blummel de stand weer gelijk, 2-2. Daarna volgde er nog een hevig slotoffensief van FC Den Bosch, maar de winnende treffer bleef uit.

Bron: BD.nl / Foto: Henk van Esch

Gerelateerde berichten