FC Den Bosch slacht Jong PSV

Tegen een onthutsend zwak Jong PSV heeft FC Den Bosch vrijdagavond aan het doelsaldo en het zelfvertrouwen gewerkt. De ploeg van trainer Wil Boessen won met 5-0, de grootste thuiszege sinds 8 april 2016 toen Telstar met dezelfde cijfers aan de kant werd gezet.

De overwinning kreeg vooral na rust gestalte toen FC Den Bosch, zonder zelf in de problemen te komen, de 1-0-voorsprong uit de eerste helft gestaag uitbouwde. Aanvoerder Niek Vossebelt tekende voor drie treffers, waarvan twee uit een strafschop.

Trainer Wil Boessen had zijn elftal op slechts een plaats gewijzigd in vergelijking met de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Eindhoven (0-1) van vorige week. Op de plaats van de met een breuk in zijn hand afwezige Jens van Son speelde Luuk Brouwers.

Scheidsrechter
De eerste helft was de helft van scheidsrechter Freek van Herk en van Jordy der Winden. Om met de leidsman te beginnen: In de 25ste minuut verzuimde hij om FC Den Bosch een strafschop te geven toen Oussama Bouyaghlafen onderuit getrokken werd door Bram van Vlerken. Op slag van rust trok hij dat recht toen Luuk Brouwers een vrije trap op de arm van Laros Duarte schoot. Niek Vossebelt nam het goedmakertje dankbaar in ontvangst en schoot de penalty binnen.

Daarmee zijn meteen de belangrijkste wapenfeiten van de eerste 45 minuten genoemd. Van der Winden wist de schijnwerpers voor de eerste keer op zich gericht toen hij een gele kaart kreeg van Van Herk terwijl hij op correcte wijze een bal veroverde.

Vervolgens stortte de linksback in het laatste kwartier van de eerste helft drie keer aangeslagen ter aarde. De eerste twee keer krabbelde hij nog op, maar de laatste keer wist hij slechts hinkend de zijlijn te halen. Jonas Heymans kwam voor hem in het veld en Van der Winden droop met een op het oog stevige voetblessure af.

Bouyaghlafen
Twee minuten na rust kwam FC Den Bosch op 2-0 toen Dennis Kaars schitterend voorbereidend werk van Oussama Bouyaghlafen afrondde.

Zestien minuten later kreeg de thuisclub zijn tweede strafschop nadat Luuk Brouwers binnen de zestien gevoerd was door Jurich Carolina. Opnieuw Vossebelt was trefzeker, 3-0. Nadat Nick Leijten voor FC Den Bosch een penalty van PSV’er Philippe Rommens had gestopt, vierde Vossebelt in de 72ste minuut zijn persoonlijke feestje. Na opnieuw een voorbereiding van Bouyaghlafen knalde hij de 4-0 op het scorebord.

Uitsmijter
De uitsmijter was zeven minuten later voor Juventus-huurling Giorgio Sani. Vier minuten nadat hij in het veld was gekomen kopte hij een voorzet van Sven Blummel binnen, 5-0. Jong PSV was murw, FC Den Bosch en De Vliert vierden hun feest.

Bron: BD.nl / Foto: Henk van Esch

Gerelateerde berichten