FC Den Bosch zonder Kalonji tegen De Graafschap

FC Den Bosch oefent woensdagavond (19.00 u) in Helvoirt tegen De Graafschap. Jöel Kalonji is er niet bij. De Bossche club liet de Belg na een proefperiode weten niet met hem verder te willen gaan.

Trainer Wil Boesen houdt het kort als hij moet uitleggen waarom FC Den Bosch afziet van aanvallende middenvelder Joël Kalonji, de Standard-speler die meer dan een week op proef mee trainde en –speelde met zijn A-selectie. ,,Joël is als voetballer van het type, waarvan we er zelf al drie of vier in de selectie hebben. Vooral sterk in de kleine ruimte. We zoeken iemand die meer diepte in zijn spel heeft.”

Weerstand
Na het geheime treffen met Feyenoord op zondag (3-0 voor de bank van landskampioen) speelt FC Den Bosch woensdagavond op het terrein van vv Helvoirt zijn eerste openbare oefenwedstrijd tegen een profclub. ,,In deze fase van de voorbereiding is het goed dat we vooral verdedigend flink wat weerstand krijgen”, zegt Boesen. Hoewel hij na de nederlaag tegen Feyenoord woensdagavond graag wil winnen, staat ‘de manier waarop’ FC Den Bosch speelt voorop.

Tegenstander De Graafschap (ook eerste divisie) komt zo goed als compleet naar Helvoirt. Spits Piotr Parzyszek is inmiddels vertrokken naar PEC Zwolle. Voor hem in de plaats is onder meer Sjoerd Ars naar Doetinchem gekomen.

Bron: BD.nl /

Gerelateerde berichten